Σελίδες

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Tα πιο παράξενα φαγητά της Ελλάδας κατά τον Aμερικανό παρουσιαστή Άντριου Ζίμρν. ..The strangest foods of Greece when Americans presenter Andrew Zimrn.

Σε ένα από τα ταξίδια του στην Ελλάδα βρήκε τα πιάτα που μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να θεωρούμε κλασικά και συνηθισμένα. Ποια είναι; Noμίζετε μόνο στις ξένες χώρες υπάρχουν περίεργες διατροφικές συνήθειες; Κι όμως, έχει κι η Ελλάδα τα παράξενα της, τουλάχιστον σύμφωνα με τον μετρ των παράξενων φαγητών Andrew Zimmern, παρουσιαστή της αμερικάνικης εκπομπής Bizarre Foods.
Αν δεν έχει τύχει ποτέ να δεις τη γνωστή εκπομπή -που φέτος διανύει αισίως τη 19η σεζόν της-, ο Andrew Zimmern γυρνάει τον κόσμο αναζητώντας τα πιο περίεργα φαγητά κάθε χώρας, τα οποία φυσικά και δοκιμάζει. Και όταν λέμε παράξενα μιλάμε ακόμη και για έντομα.
---------------------------------------------------------------------------------------------
In one of his trips to Greece he found dishes that can most of us to believe classic and common. Who is she; Nomizete only in foreign countries are strange eating habits? Still, she's got the Greece strange, at least according to the master of strange foods Andrew Zimmern, presenter of American Bizarre Foods show. If you have never been to see the famous show -which hopefully this year is going through the 19th season thereof; the Andrew Zimmern spins the globe in search of the most bizarre foods of each country, which naturally and tastes. And when we talk weird even for insects.



Ένα από τα ταξίδια του, λοιπόν, ήταν και στην Ελλάδα και ναι, βρήκε και εδώ πιάτα που μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να θεωρούμε κλασικά και συνηθισμένα, ωστόσο γι αυτόν ήταν παράξενα και κάποια ακόμη και πολύ δυσάρεστα γευστικά. Ας δούμε ποια επέλεξε ως τα πιο περίεργα της ελληνικής κουζίνας:
------------------------------------------------------------------------------------------------------

One of the trips, then, was in Greece and so, found here and dishes that can most of us consider classical and ordinary, but for him was weird and some even very unpleasant taste. Let's see what chose as the strangest of Greek cuisine:



* Πατσάς. Ευτυχώς, γι’ αυτόν βέβαια, τον δοκίμασε στην Ήπειρο στην Κεντρική Αγορά και παρά την αρχική του δυσαρέσκεια ως προς το βασικό υλικό, την κοιλιά, τελικά του άρεσε.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Tripe. Fortunately for him, of course, try the Epirus Central Market and despite his initial dissatisfaction with the base material, abdomen, eventually he liked.




* Κοκορέτσι. Ναι για εμάς το κοκορέτσι είναι θεσμός, για τους ξένους πάλι το “κεμπάπ με εντόσθια”, όπως το περιέγραψε ο Andrew, είναι πρωτόγνωρο. Βέβαια, όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο από την επίσκεψή του στα Βλάχικα στη Βάρη μάλλον του καλάρεσε, άσε που έβαλε δίπλα και μια μερίδα σουβλιστό αρνάκι.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

* Kokoretsi. Yes us intestines is an institution for strangers again "kebab with giblets" as described by Andrew, is unprecedented. Of course, as shown in the relevant video from his visit to Vlach Vari rather the kalarese, let that put next to a lamb spit portion.




* Η πεσκανδρίτσα του φάνηκε εξίσου περίεργη επιλογή όταν είδε το ψάρι στην ψαραγορά, αλλά αργότερα όταν το δοκίμασε μαγειρεμένο από τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου ενθουσιάστηκε.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

* The monkfish seemed equally strange choice when he saw the fish in the fish market, but later when tasted cooked by chef Lefteris Lazarou excited.




* Αχινός. Μιας και ο Andrew βρέθηκε στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να μην επισκεφθεί και κάποιο νησί. Έτσι πήγε μέχρι την Κάλυμνο, όπου δοκίμασε αχινό αν και αυτό που του έκανε πραγματικά εντύπωση -και όχι με την καλή έννοια- ήταν η φούσκα και το σπινιάλο. 
Για την ακρίβεια, όπως είπε όσο δοκίμαζε τις φούσκες τόσο περισσότερο απεχθανόταν τη γεύση τους.
 * Σάκος χταποδιού με μελάνι. Κι αν το σπινιάλο σε εντυπωσίασε, που να ακούσεις για το επόμενο πιάτο που ακόμη και οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε δοκιμάσει -το σάκο με το μελάνι του χταποδιού και, μάλιστα, τηγανητό!
 * Εκτός των παραπάνω, ο Andrew δοκίμασε σουβλάκι, χταπόδι στιφάδο και ψητό στη σχάρα, κακαβιά και την παραδοσιακή συνταγή των Δωδεκανήσων αρνάκι μαούρι ή μουούρι με τα οποία και ενθουσιάστηκε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------


* Urchin. One and Andrew found in Greece, could not not visited an island. So he went to Kalymnos, which tasted urchin although what really made an impression, and not in a good sense, was the bubble and spinialo.
In fact, he said as he tried bubbles the more detested taste.
 * Bag octopus ink. Though spinialo impressed, to listen for the next dish that even most of us have not experienced -the bag with the ink of the octopus and even fried!
 * Apart from the above, Andrew tried souvlaki, octopus stew and grilled fish soup and the traditional recipe Dodecanese lamb Maura or mououri with that and thrilled.


Το επεισόδιο του Bizarre Foods with Andrew Zimmern στην Ελλάδα:
The episode of Bizarre Foods with Andrew Zimmern in Greece



Read More from the source...Διαβαστε περισσοτερα απο τη πηγη...