φωτο απο http://imerazante.gr/ |
Τη Ζάκυνθο επέλεξε η γνωστή και καταξιωμένη σεφ Ντίνα Νικολάου για πρώτο σταθμό της περιοδείας της ανά την Ελλάδα, για τα γυρίσματα της νέας γαστρονομικής εκπομπής της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ «Ένα τραπέζι Ελλάδα». Το συνεργείο της εκπομπής ταξιδεύει σε όλη τη χώρα και καταγράφει γεύσεις, παραδοσιακά προϊόντα και συνταγές από κάθε τόπο, μέσα από τη ματιά της έμπειρης σεφ.
Αυτές τις ημέρες γυρίζουν τη Ζάκυνθο απ’ άκρη σ’ άκρη καταγράφοντας παραδοσιακά πιάτα, αλλά και ζακυθινά προϊόντα που λίγοι γνωρίζουν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το μεσημέρι της Τρίτης στρώθηκε ένα μεγάλο τραπέζι στο Σκουληκάδο, στο εστιατόριο «Διαχρονικό», γεμάτο καλούδια του νησιού: σταφίδες, κρασί, λάδι, νεροκρέμμυδα, ενώ ετοιμάστηκαν μερικές από τις νοστιμότερες ζακυνθινές συνταγές.
Αυτές τις ημέρες γυρίζουν τη Ζάκυνθο απ’ άκρη σ’ άκρη καταγράφοντας παραδοσιακά πιάτα, αλλά και ζακυθινά προϊόντα που λίγοι γνωρίζουν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το μεσημέρι της Τρίτης στρώθηκε ένα μεγάλο τραπέζι στο Σκουληκάδο, στο εστιατόριο «Διαχρονικό», γεμάτο καλούδια του νησιού: σταφίδες, κρασί, λάδι, νεροκρέμμυδα, ενώ ετοιμάστηκαν μερικές από τις νοστιμότερες ζακυνθινές συνταγές.
«Απολαυστική εμπειρία, τρομερά προϊόντα!», λέει με ενθουσιασμό η Ντίνα Νικολάου. «Δοκιμάσαμε ριγανάδα, ένα πιάτο τόσο απλό και, πεντανόστιμο! Ούτως ή άλλως τη διαφορά την κάνει το υλικό, κι εδώ οι ντομάτες ήταν ντόπιες και ‘του ήλιου’ και ήταν τέλειες. Δοκίμασα ένα εκπληκτικό κουνέλι με λαδοτύρι, με το τυρί να έχει μισολιώσει και δίνει ένα αποτέλεσμα εξαιρετικό. Εξαιρετικές ήταν και οι μελιτζάνες σκορδοστούμπι». Ενθουσιασμένη ήταν η σεφ και με τον Αυγουστιάτη της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών. «Αυτό που αξίζει σε κάθε τόπο είναι να ανακαλύπτεις τα τοπικά προϊόντα και μόνο αυτά να γεύεσαι. Δόξα τω θεώ η Ζάκυνθος είναι ένας ευλογημένος τόπος!»,καταλήγει η κ. Νικολάου.