Η αγορά όπλων στην Ελλάδα, την περίοδο συσσώρευσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, έφτανε στο μισό ΑΕΠ, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο Κώστας Ήσυχος κατά την παρέμβασή του στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους, οι εργασίες της οποίας συνεχίζονται και σήμερα.
«Κατά την περίοδο συσσώρευσης του ελληνικού δημοσίου χρέους από το 1974 μέχρι το 2010, υπήρξαν εισαγωγές όπλων στην Ελλάδα προερχόμενων κυρίως από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Γαλλία, συνολικής αξίας (χωρίς τους τόκους),
ίσης σχεδόν με το μισό ετήσιο ΑΕΠ, της ίδιας περιόδου σε σταθερές τιμές του 1990», είπε ο κ. Ησυχος, που ανέφερε ενδεικτικά σύμφωνα με το ΑΠΕ ότι το 2006 αγοράστηκαν 170 γερμανικά άρματα μάχης τύπου Leopard II, αξίας 1,7 δισ. ευρώ, «χωρίς συμβάσεις συντήρησης και χωρίς αγορά βλημάτων – εξαιρετικά αναγκαία τα τελευταία έξι χρόνια για παρελάσεις, αλλά όχι για την άμυνα της χώρας».
Παράλληλα, ο κ. Ήσυχος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αγορά των 50 μαχητικών F-16 «χωρίς κινητήρα και σύστημα αυτοπροστασίας. Και αυτό γιατί μετά τις εκλογές, θα έπρεπε η χώρα να κάνει μια δεύτερη σύμβαση για να αγοράσει τους κινητήρες και τα συστήματα αυτοπροστασίας. Η δεύτερη αγορά μάλιστα, ισούται για τα επόμενα 19 χρόνια με την αγορά 120 τύπου F16. Απλά μαθηματικά». Όλα αυτά έγιναν λίγο πριν τις εκλογές του 2000, όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.