ad sense

Σελίδες

ad sense

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Εύκολο σπιτικό ψωμί με μπύρα... Easy homemade bread with beer


Συστατικά:


400 γρ. αλεύρι 
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σόδα
100 ml ελαιόλαδο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 
100 ml μπύρα

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι την σόδα  το αλάτι  και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε μία μικρή λακουβίτσα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και την μπύρα.
Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι.
Αδειάζουμε το ζυμάρι μας σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε για λιγο φτιάχνοντας ένα μικρό στρογγυλό καρβελάκι.
Βάζουμε το καρβελάκι σε ταψί με λαδόκολλα και χαράζουμε από πάνω με ένα κοφτερό μαχαίρι 3-4 φορές.
Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. 

------------------------------------------------------------------------------------
Components:

400 g. flour
1 tsp salt
1 tsp soda
100 ml olive oil
200 g. yoghurt
100 ml beer

Instructions:

Preheat our oven to 180 degrees.
In a bowl add the flour, soda salt and mix well.
Roll a small lakouvitsa and pour the olive oil and beer.
With a wooden spoon, mix well until a dough.
Pour our dough on floured countertop and knead for a while making a small round loaf.
Place the loaf in the pan with parchment paper and plot on top with a sharp knife 3-4 times.
Bake for about 50 minutes in a preheated oven at 180 degrees.