ad sense

Σελίδες

ad sense

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ραβασάκι φέτας.. fried feta cheese

Υλικά

  • Φύλλο κρούστας 3 φύλλα
  • Μέλι 3 κουταλιές σούπας
  • Μαύρο σουσάμι 1 κουταλάκι γλυκού
  • Φέτα 400 γρ σκληρή
  • Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Οδηγίες

Διπλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στην μέση. Τοποθετούμε στο κέντρο μία φέτα από το τυρί μας περίπου 3 cm, διπλώνουμε τα πλαϊνά σημεία του φύλλου και τυλίγουμε σαν φάκελο, έτσι ώστε να θωρακίσουμε το τυρί στο εσωτερικό του φύλλου. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει αρχίζουμε να τηγανίζουμε τα ραβασάκια φέτας μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσό χρώμα. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε από ψηλά με το μέλι (προσπαθούμε να μην πέσει μαζεμένη ποσότητα μελιού σε ένα σημείο , αλλά να απλωθεί ομοιόμορφα). Τέλος πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε ζεστό.
---------------------------------------------------------------

materials

Sheet crust 3 leaves
3 tablespoons honey
Black sesame seeds 1 tsp
Slice feta cheese  400g hard
Corn oil for frying
Instructions

Fold a crust in the middle. Place in a slice  center from our cheese of about 3 cm, fold the side parts of the sheet and roll as a file in order to shield the cheese within the sheet. Do the same with the remaining cards. Heat the oil in a pan and burn just beginning to fry ravasaki slice until you obtain a nice golden color. Remove them from the pan and place on a platter. With a spoon pour from above with honey (try not to fall retracted quantity of honey to a point, but spread evenly). Finally sprinkle with black sesame seeds and is ready to enjoy hot.