Μια συνταγή που σας δίνει ένα τρυφερό, νοστιμότατο κρέας για πολλά γεύματα μέσα στην εβδομάδα.
Υλικά
- 1 μπούτι αρνίσιο 1,5-2 κιλά
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλαδιά δεντρολίβανο φρέσκο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 4 κουταλιές σούπας μέλι για το γλασάρισμα
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα Dijon
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 240 βαθμούς (θερμοστάτης 8)
- Λιώστε με ένα πηρούνι τα σκόρδα και αναμείξτε τα με το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο το οποίο έχετε ψιλοκόψει
- Απλώστε αυτό το λάδι παντού στο μπούτι, ανοίξτε χαραμάδες και τρυπούλες
- Φορέστε γάντια κουζίνας και κάντε μασάζ στο μπούτι, καλά
- Ρίξτε παντού αλάτι και πιπέρι και βάλτε το στον φούρνο, με μισό ποτήρι νερό στον πάτο του ταψιού
- Ψήστε το έτσι επί μισή ώρα
- Χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και τότε ρίξτε στο ταψάκι το κρασί
- Συνεχίστε το ψήσιμο -15 λεπτά ακόμη για κάθε μισό κιλό κρέατος
- Καλό είναι να μην ψηθεί εντελώς και καρβουνιάσει, να έχει μια ροζ καρδιά
- 10 λεπτά πριν το τέλος σε ένα μπολάκι αναμείξτε το μέλι και τη μουστάρδα
- Περάστε καλά με ένα πινέλο κουζίνας όλο το μπούτι από πάνω
- Μην το φοβάστε -Είναι ένα κλασικό γλασάρισμα που αρωματίζει το μπούτι, δεν το γλυκαίνει
- Αν χρειαστεί, τυλίξτε το μπούτι με αλουμινόχαρτο και αφήστε το έτσι τα 10 τελευταία λεπτά
- Αυτό το μπούτι είναι καταπληκτικό, κόψτε το σε λεπτές φέτες για να σερβίρετε με τα λαχανικά της αρεσκείας σας
- Φυλάξτε το στο ψυγείο και απολαύστε το σε φέτες μερικές ημέρες ακόμη!
--------------------------------------------------------------
A recipe that gives you a tender, delicious meat for several meals during the week.
materials
1 leg of lamb 1.5-2 kg
5 cloves garlic
2 branches of fresh rosemary
1 cup white wine
2 tablespoons olive oil
Salt and pepper
4 tablespoons honey for the icing
2 tablespoons Dijon mustard
Implementation
Turn the oven to 240 degrees (thermostat 8)
Mash with a fork garlic and mix them with olive oil and rosemary which have chopped
Apply this oil throughout the leg, open cracks and holes
Wear oven mitts and massage the leg, well
Take everywhere with salt and pepper and put in the oven, with half a glass of water at the bottom of the pan
Bake for half an hour so
Lower the temperature to 180 degrees and then pour the pan wine
Continue cooking -15 minutes more for each half pound of meat
Good is not cooked completely and charring, has a pink heart
10 minutes before the end to a bowl mix the honey and mustard
Fun with a kitchen brush around the leg above
Do not be afraid -It's a classic frosting aromatize the leg, not sweetens
If necessary, wrap the leg with aluminum foil and let it so the last 10 minutes
This leg is amazing, cut into thin slices to serve with your favorite vegetables
Keep in the refrigerator and enjoy it sliced a few days yet!