ad sense

Σελίδες

ad sense

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Κέικ με κρέμα λεμονιού...

Υλικά

  • Φαρίνα 300 γρ
  • Αυγά 3 τεμ
  • Ζάχαρη 200 γρ
  • Γάλα 100 ml
  • Ηλιέλαιο 150 ml
  • Μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Λεμόνι 1 τεμ μόνο το ξύσμα
Για την κρέμα λεμονιού
  • Γάλα 500 ml
  • Ζάχαρη 125 γρ
  • Αυγά 3 τεμ μόνο τους κρόκους
  • Κορν φλαουρ 50 γρ
  • Βούτυρο 60 γρ
  • Λεμόνι 1 τεμ ξύσμα και χυμό

Οδηγίες

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την κρέμα λεμονιού. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά 300 ml από το γάλα μαζί με την ζάχαρη. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, μαζί με τους κρόκους, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί εντελώς το κορν φλάουρ. Μόλις βράσει το γάλα αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα το μείγμα του μπολ , προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σφίξει η κρέμα μας. Τότε την αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί με την κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει, ενώ ανακατεύουμε ανά διαστήματα , ώστε να μην πιάσει πέτσα από πάνω.
 Για το κέικ : Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το λάδι,το ξύσμα λεμονιού,το γάλα και τέλος το αλεύρι. Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας. Με ένα κουτάλι ή κορνέ το οποίο το έχουμε γεμίσει με την κρύα πλέον κρέμα λεμονιού, βάζουμε σε διάφορα σημεία του μείγματος , δημιουργώντας τρυπούλες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε τρυπώντας το με οδοντογλυφίδα, αν δεν κολλάει το μείγμα είναι έτοιμο και μπορούμε να το βγάλουμε από τον φούρνο. Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
*Αν μας περισσέψει κρέμα , μπορούμε να την σερβίρουμε πάνω σε κάθε κομμάτι κέικ ή στο πλάι του.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

materials

Farina 300g
Eggs 3 pcs
Sugar 200g
Milk 100 ml
Sunflower 150 ml
Baking powder 1/2 tsp
Lemon 1 pc only zest
For the lemon cream

Milk 500 ml
Sugar 125g
Eggs 3 pcs only the yolks
Corn flour 50g
Butter 60 g
Lemon 1 pc zest and juice
Instructions

We start preparing the lemon cream. Boil over medium heat 300 ml of milk with sugar. In a bowl, add the remaining milk, together with the egg yolks, cornflour and mix well with a whisk until completely dissolved cornflour. Once the milk boils pour into the pot in the bowl mix, add the lemon juice and zest and stir constantly over medium heat until they shake our cream. Then withdraw it from the heat, add the butter and stir until combined with the cream. Allow to cool and stir at intervals so as not to catch skin on top.

 For the cake: In a bowl, beat with mixer eggs and sugar until fluffy. Add the oil, lemon zest, milk and finally the flour. Beat together until combined well all the ingredients. Put parchment paper on a baking tray, which will use and pour into this mixture. With a spoon or a piping bag which we have been filled with the cold longer lemon cream, put in different points of the mixture, generating pinholes. Bake in preheated oven at 170 degrees for 30-35 minutes depending on our stove. We test if cooked by piercing it with a toothpick, if not sticky mixture is ready and we can get it out of the oven. They are ready to enjoy.

* If our leftover cream, we can serve on each piece of cake or to the side.
Κατηγορία: Γλυκά, Παιδικό πάρτυ, Πρωινές γεύσεις
Προετοιμασία: 30 λεπτάΜαγείρεμα: 30 - 35 λεπτά