ad sense

Σελίδες

ad sense

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Συνταγή για νόστιμο λαχανόρυζο λεμονάτο με κιμά

Αν η όρεξή σας τραβάει κάτι αλλιώτικο αλλά συνάμα νόστιμο και παραδοσιακό φαγάκι, τότε αυτό το λαχανόρυζο θα πρέπει να το φτιάξετε και να το δοκιμάσετε.

Είναι εύκολο στην παρασκευή του και μπορούν να το φάνε ακόμη και παιδιά.
Υλικά:
500γρ κιμά
4 κ.τ.σ λάδι
4 φλιτζ. ζωμό
2 ξερά κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
1 πράσο
2 καρότα
1 σέλερι
1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
αλάτι-πιπέρι
μισό ματσάκι μαϊντανό (προαιρετικά)
χυμό από ένα λεμόνι (μπορεί και παραπάνω)
1/2 λάχανο
1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους (καρέ)
Εκτέλεση:
Κόψτε όλα σας τα λαχανικά σε μεγάλα ή μικρά κομμάτια ανάλογα πώς θέλετε εσείς να είναι. (Το καρότο και το λάχανο μπορείτε να τα τρίψετε ώστε να είναι πιο λαχταριστό για τα παιδιά σας).
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τον κιμά και έπειτα προσθέστε το κρεμμύδι. Σοτάρετε τα μαζί για λίγα λεπτά και έπειτα ρίξτε τα λαχανικά.
Αφού μαραθούν, ρίξτε το ρύζι, την ντοματούλα σας και το ζωμό.
Αφήστε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά και έπειτα αποσύρετε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας. (να έχει χυλωμένο ζουμάκι)
Προσθέστε το λεμόνι και αφήστε το να σταθεί. (Το ρύζι όσο μένει στην κατσαρόλα «ρουφάει» υγρά, έτσι αν το ρυζάκι σας κρατάει ακόμη, αφήστε το σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 5 λεπτά).
Ρίξτε τον μαϊντανό και σερβίρετε.