Υλικά για 10 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Αναμονή 1 ώρα
Ψήσιμο 10-12 λεπτά
Υλικά
Για τη μους
-180 γρ. σοκολάτα λευκή
-1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
-3/4 κουτ. γλυκού άρωμα πικραμύγδαλο
-1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
Για τα μπισκότα
-2 φλιτζάνια αλεύρι
-3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
-1/2 φλιτζάνι γάλα
-3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
-1/2 φλιτζάνι φουντούκια χοντροκομμένα
-1/2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
-1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
Για τη διακόσμηση
-600 γρ. βατόμουρα κατεψυγμένα
-4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
-1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
-φύλλα δυόσμου
Eκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα με μισό φλιτζάνι κρέμα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε σαντιγί, ενώνουμε προσεκτικά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για 1 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Αναμειγνύουμε τα υλικά των μπισκότων και αραδιάζουμε 20 κουταλιές σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Ανακατεύουμε τα βατόμουρα με την άχνη και τη βανίλια. Σερβίρουμε τη μους πάνω σε 1 μπισκότο και διακοσμούμε με βατόμουρα, 1 μπισκότο θρυμματισμένο και δυόσμο.