Υλικά για
6 άτομα
Προετοιμασία
30 λεπτά
Μαγείρεμα
1 ώρα
Υλικά
-7-8 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
-1½ κιλό ντομάτες τριμμένες
-6 κρεμμύδια μέτρια
-8 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
-1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-1 δαφνόφυλλο
-1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση και κάνουμε δύο βαθιές χαρακιές, κατά μήκος και τις αφήνουμε για 1 ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.
2. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
3. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει διάφανο.
4. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τη δάφνη, αλάτι , πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά να δέσει για 15 λεπτά.
5. Αφαιρούμε τη δάφνη και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
6. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε, πιέζοντας ελαφρά.
7. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
8. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες λίγες λίγες, περισσότερο από την κομμένη πλευρά.
9. Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, με κάποια απόσταση μεταξύ τους.
10. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
11. Πιέζουμε με πιρούνι κάθε μελιτζάνα να ανοίξει αρκετά, γεμίζουμε με τη σάλτσα και ρίχνουμε ενδιάμεσα όση περίσσεψε.
12. Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα περίπου