ad sense

Σελίδες

ad sense

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Κολοκυθάκια και πιπεριές γεμιστά με μανιτάρια... Zucchini and peppers stuffed with mushrooms




Υλικά


Οδηγίες

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση, βγάζουμε την ψίχα και την αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε τις πιπεριές από το επάνω μέρος, βγάζουμε τα σπόρια και κρατάμε το καπέλο. Σκουπίζουμε τα μανιτάρια ή τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρές φέτες. Πλένουμε το ρύζι και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα μανιτάρια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τρίβουμε.
 Πλένουμε τις ντομάτες  και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι κι αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε τις πάπρικες, το πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια με το ρύζι και τα σοτάρουμε ελαφρώς. Βάζουμε τον ντοματοπολτό, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Αφήνουμε για λίγο να εξατμισθεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι κι αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά. 
Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές στο εσωτερικό τους και ξεκινάμε να τα γεμίζουμε. Αφού τα γεμίσουμε, τα τοποθετούμε σε φαρδιά κατσαρόλα όρθια. Προσθέτουμε την ψίχα από τα κολοκυθάκια που κρατήσαμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, ζεστό νερό (1 ποτήρι του νερού και λίγο ακόμη) κι αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι κι αφήνουμε να βράσουν. Ανά διαστήματα προσέχουμε μήπως χρειάζεται κι άλλο νερό.
 Προς το τέλος αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο (θέλουμε το φαγητό μας να μείνει με την σάλτσα του, ενώ προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί). Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Zante Cooking                    Zante Cooking                     Zante Cooking

Instructions
Wash the zucchini and peppers and let them drain. Cut the courgettes in the middle, remove the crust and leave aside. Cut the peppers from the top, remove the spores and hold the hat. Wipe the mushrooms or peel them and cut into small slices. Wash the rice and put it in a bowl along with the mushrooms. Clean onions and garlic and rub them.

 Wash the tomatoes and rub them on the grater. Put half the olive oil in a deep frying pan and let it burn. Add the paprika, pepper, onion, garlic and mix for a few minutes. Add the mushrooms to the rice and sauté lightly. Put the tomato paste, mix and turn red wine. Leave for a while to evaporate, add some water and leave to boil for about 10 minutes. Salt, add all the herbs, mix and remove from the fire.

Salt the courgettes and peppers inside them and start filling them. After filling them, place them in a wide saucepan upright. Add the peppercorn from the courgettes and the remaining olive oil. Place the pot on a strong heat, add the grated tomatoes, warm water (1 glass of water and a little more) and let it boil. Lower the fire, cover with the lid and let it boil. From time to time we take care that it needs more water.

 Finally we remove the lid and continue cooking (we want our food to stay with its sauce and add salt and pepper if necessary). We remove the pot from the fire and are ready to enjoy it.