ad sense

Σελίδες

ad sense

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Μηλοπιτάκια φανταστικά... Apple pie bites

Για τη ζύμη
  • 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
  • 250 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 500 γρ φαρίνα
  • άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
Για τη γέμιση
  • 5 μήλα τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
  • 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1κ.γ κανέλα
  • 1/2 φλ. καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: βάζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα μήλα και να πιουν τα ζουμιά τους. Κατόπιν προσθέτουμε βανίλια, κανέλα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε απο τη φωτιά. Αν χρησιμοποιήσουμε καρύδια τα βάζουμε σε αυτό το σημείο. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει καλά.
  2. Στο μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκι οσο ένα καρύδι, το ανοίγουμε με τα δάχτυλα σαν μικρό δίσκο και βάζουμε μια κ.γ. γέμιση. Κλείνουμε σε πουγκάκι και τα βάζουμε στο ταψί με την ένωση απο κάτω.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
------------------------------------------------------------------------------------

For the dough
1/2 water glass sugar
250g margarine at room temperature
1 yoghurt
1 tsp baking powder
500 g raw meal
icing and cinnamon for sprinkling
For the filling
5 apples, grated on a coarse grater
1/2 water glass sugar
1 vanilla
1k.g cinnamon
1/2 cup. coarsely chopped walnuts (optional)

How do we do it:

Prepare the filling: Put the apples with the sugar in a saucepan over high heat, stirring until the sugar has dissolved and caramelized apples and drink their juices. Then add vanilla, cinnamon, stir and remove from heat. If you use nuts put them at this point. Allow the filling to cool thoroughly.
Meanwhile mix all dough ingredients together until you have a soft dough. Cut the dough into ball as much as a nut, open with fingers like a disk and put a tsp stuffing. We close in pouch and put them in the pan with the compound underneath.
Bake in preheated oven at 200 degrees until lightly browned. Let cool and sprinkle with powdered cinnamon.