Υλικά συνταγής
- 1 ρολό κοτόπουλο γεμιστό με τυρί και μπέικον (έτοιμο από τον κρεοπώλη μας) (αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας ρολάκια κοτόπουλο δείτε εδώ)
- 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 8-10 καρότα
- 8 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- λίγο ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε το βούτυρο με την μουστάρδα, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και το χυμό ενός λεμονιού. Αλείφουμε πολύ καλά το ρολό και κρατάμε όσο μας περισσέψει.
- Βάζουμε τη γάστρα πάνω στο μάτι ή ένα τηγάνι που χωράει το ρολό και σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το ρολό απ’όλες τις πλευρές να ροδίσει.
- Καθαρίζουμε τα καρότα και τα βάζουμε στη γάστρα. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα βάζουμε κι αυτά στη γάστρα. Καρυκεύουμε τα λαχανικά και το ρολό με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Περιχύνουμε με το μείγμα με το βούτυρο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε 1 κούπα νερό ή ζωμό κοτόπουλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC με κλειστό το καπάκι για μία ώρα. Ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα το ρολό, ενώ το περιχύνουμε με τα υγρά της γάστρας.
- Αφού βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε το ρολό λίγο να κρυώσει, για περίπου 15 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, μπορούμε αν θέλουμε να δέσουμε τη σάλτσα. Αφαιρούμε το ζωμό από τη γάστρα, βάζουμε σε κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση διαλύουμε 1 κουταλιά κορνφλάουρ σε λίγο νερό, την προσθέτουμε στο ζωμό και μόλις δέσει η σάλτσα, αποσύρουμε από την φωτιά.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα το ρολό κομμένο σε φέτες μαζί με τα καρότα και τα μανιτάρια. Συνδυάζουμε με ρύζι μπασμάτι.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Recipe ingredients
1 chicken roll stuffed with cheese and bacon (ready from our butcher) (if you want to build your own chicken rolls see here)
2 tablespoons melted butter
3 tablespoons mustard
1 tsp honey
2 lemons (their juice)
8-10 carrots
8 sliced mushrooms
some olive oil
oregano
salt
pepper
recipe procedure
Mix the butter with the mustard, honey, salt, pepper and the juice of one lemon. Brush thoroughly roll and keep as our stray.
Put the pot on the eye or a pan that fits the roll and in a little olive oil saute the roll of all sides browned.
Peel the carrots and put them in a pot. Cut the mushrooms into slices and put them and the hull. Seasoning vegetables and roll with salt, pepper and oregano. Pour the mixture to the butter and remaining lemon juice. Add 1 cup water or chicken broth.
Bake in preheated oven at 200oC with the lid closed for one hour. Open the lid and let it get a little paint roller and pour the liquid from the hull.
After removing from the oven let it roll a little to cool for about 15 minutes. During this time, if we want to tie the sauce. Remove the broth from the pot, put in pan and boil just dissolve 1 tablespoon cornstarch in a little water, add the broth and just the sauce thickens, remove from the heat.
Serve on a platter roll cut into slices with carrots and mushrooms. Combine with basmati rice.