Συστατικά:
Οδηγίες:
1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό (να κρατάνε λίγο) και τα σουρώνουμε καλά.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών (τους κρόκους των οποίων θα χρησιμοποιήσουμε για την μπεσαμέλ) και τα ανακατεύουμε με τα μακαρόνια.
3. Τα πασπαλίζουμε με το μισό τυρί.
4. Βάζουμε τον κιμά με το βούτυρο και το κρεμμύδι να καβουρδιστεί.
5. Προσθέτουμε το κρασί και μετά τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει όλο το ζουμί του. Όσομ πιο σιγά το ετοιμάσουμε, τόσο πιο νόστιμο θα γίνει, προσθέτοντας λίγο κρασί ή γάλα αν στεγνώσει.
6. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε το μισό από το υπόλοιπο τυρί.
7. Τα ανακατεύουμε καλά.
8. Ετοιμάζουμε και την μπεσαμέλ.
9. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνετε μέσα τα μισά μακαρόνια.
10. Τα στρώνουμε καλά, τα σκεπάζουμε με τον κιμά έτσι, ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος, και ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια.
11. Επάνω στα μακαρόνια αδειάζουμε την μπεσαμέλ, την απλώνουμε καλά, πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τυρί, ραντίζουμε με βούτυρο φρέσκο.
12. Ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο επί 30 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Components:
½ pound spaghetti thick
1 kg minced
1 ½ cups. Kefalotyri or Parmesan grated
½ cup. margarine
½ cup. White Wine
1 onion, finely chopped
½ kg ripe tomatoes
1 dose béchamel
Salt and white pepper
Instructions:
1. Boil the pasta in plenty of salted water (to keep a little) and drain well.
2. Beat the egg whites (the yolks of which we will use for the sauce) and mix with the pasta.
3. Sprinkle with half the cheese.
4. Put the minced meat with butter and roasted onion.
5. Add the wine and then the tomatoes, salt, pepper and simmer, and drink all the broth. Osom more slowly prepare it, the more delicious it will be adding a little wine or milk if dry.
6. withdraw the pan from the heat and add half the remaining cheese.
7. Mix well.
8. Prepare and bechamel.
9. Grease a baking dish and pour half into spaghetti.
10. Spread well, cover with minced meat so that it is everywhere the same thickness, and pour the remaining macaroni.
11. Top the pasta pour the sauce, spread it well, sprinkle all the cheese surface, sprinkle with fresh butter.
12. Bake the food in moderate oven for 30 minutes until golden brown.