Υλικά
- Παντεσπάνι 2 στρογγυλά κομμάτια
- Νερό 1/2 ποτήρι νερό
- Λικέρ μπανάνας 1 σφηνάκι
- Καραμέλα γάλακτος 500 γρ (Bonne Maman)
- Μπανάνες 3-4 τεμ
- Κρέμα γάλακτος 500 ml
- Άχνη ζάχαρη 3 κουταλιές σούπας
- Βανίλια 1
Για τη κρέμα
- Γάλα 500 ml
- Ζάχαρη 120 γρ
- Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
- Αυγά 2 κρόκους
- Κορν φλαουρ 50 γρ
- Βούτυρο 60 γρ
- Γεμιστά μπισκότα σοκολάτας 12 τεμ
Οδηγίες
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με 300 ml από το γάλα, την ζάχαρη και την βανίλια. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα 200 ml γάλα, τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ. Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα μας, προσθέτουμε το μείγμα από το μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σφίξει η κρέμα μας. Τότε την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτό στην κρέμα.Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώστε να μην πιάσει πέτσα από πάνω και προσθέτουμε τα ελαφρώς δουλεμένα στο μπλέντερ γεμιστά μπισκότα.
Τοποθετούμε σε τσέρκι το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε λίγο με το σιρόπι που φτιάξαμε από 1/2 ποτήρι νερό και ένα σφηνάκι λικέρ μπανάνας (απλά αναμιγνύοντας, χωρίς βράσιμο). Απλώνουμε πάνω του όλη την κρέμα και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι από το παντεσπάνι πιέζοντας ελαφρά και σιροπιάζοντας. Ζεσταίνουμε λίγο την καραμέλα γάλακτος και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις βάζουμε σε όλη την επιφάνεια της τούρτας, πάνω από την καραμέλα. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί ή οποία δεν θα πέφτει αν γυρίσουμε το μπολ ανάποδα. Στρώνουμε την σαντιγί μας πάνω από τις μπανάνες και την πασπαλίζουμε με κακάο. Αφήνουμε την τούρτα μας στην συντήρηση για αρκετές ώρες να δέσει κι αφαιρούμε το τσέρκι. Είναι έτοιμη να την απολαύσουμε..
*Πριν αφαιρέσουμε το τσέρκι καλό θα είναι να περάσουμε ένα λεπτό μαχαίρι ανάμεσα από αυτό και την τούρτα μας, ώστε να μην χαλάσει περιμετρικά.
*Παντεσπάνι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο εμπορίου ή να φτιάξουμε μόνοι μας ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.
Για το παντεσπάνι
- Αυγά 4 τεμ
- Ζάχαρη 1 ποτήρι
- Φαρίνα 1 1/2 ποτήρι κοσκινισμένη
- Κακάο 3 κουταλιές σούπας
- Βανίλια 1
- Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
- Νερό 1 φλιτζάνι του καφέ
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και την ζάχαρη τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο , το κακάο ,την βανίλια και το μπέκιν πάουντερ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό να γίνει το μείγμα σαν του κέικ περίπου. Αφού το αδειάσουμε στο τσέρκι, το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα περίπου 15 – 20 λεπτά μέχρι να μην κολλάει το μαχαίρι , με το οποίο θα το τρυπήσουμε για να δοκιμάσουμε αν ψήθηκε και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει αφαιρούμε ένα μικρό στρώμα από την στρογγυλοποιημένη κορυφή του και το κόβουμε οριζόντια σε δύο ισομερή παντεσπάνια.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
materials
Cake two round pieces
Water 1/2 cup water
Banana liqueur 1 shot
Toffee 500 g (Bonne Maman)
Bananas 3-4 pcs
Cream 500 ml
Caster sugar 3 tablespoons
vanilla 1
For cream
Milk 500 ml
Sugar 120g
Vanilla 1 piece powder
2 eggs yolks
Corn flour 50g
Butter 60 g
Filled chocolate cookies 12 pcs
Instructions
Place over medium heat a saucepan with 300 ml of milk, sugar and vanilla. In a bowl put the remaining 200 ml milk, egg yolks, cornflour and mix well with a whisk until well dissolve the cornstarch. Just boil the milk in our pot, add the mixture from the bowl and stir constantly over medium heat until they shake our cream. Then remove from the heat and add the butter, stirring until it is incorporated and that in krema.Tin let cool a little stirring occasionally so as not to catch skin on top and add the lightly worked into the blender filled cookies.
Place hoop in one piece from the cake and syrup with a little syrup we made from 1/2 cup water and a shot of banana liqueur (simple mixing, without boiling). Spread over the entire cream and cover with the other piece of the cake by gently pressing and siropiazontas. Heat a little toffee and spread evenly over the cake siropiasmeno. Cut bananas into slices and put them all over the cake surface, over the candy. Beat in mixer the cream with the icing and vanilla until cream or will not fall if you turn the bowl upside down. We spread our whipped cream over the bananas and sprinkle with cocoa. Let our cake in the refrigerator for several hours to dock and remove the hoop. It is ready to enjoy it ..
* Before you remove the hoop it would be to move one minutes knife between this and our cake, so do not spoil the perimeter.
* Sponge can use ready to trade or make it ourselves by following the instructions below.
For cake
Eggs 4 pcs
Sugar 1 cup
Farina 1 1/2 cup sifted
Cocoa 3 tablespoons
vanilla 1
Baking powder 1 tsp
Water 1 cup of coffee
Place in a bowl the eggs and sugar beat with mixer until fluffy and then add the sifted flour, cocoa, vanilla and bekin powder. If necessary add some water to make the mixture as a cake around. After emptying the hoop, bake in preheated oven on the air about 15 to 20 minutes to prevent sticking the knife, with which the drill to test if cooked and let cool. Once cooled remove a small layer of the rounded top and cut horizontally into two isomers sponges.