ad sense

Σελίδες

ad sense

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Γαλακτομπούρεκο... custard filled pastry

Υλικά συνταγής

για το φύλλο

  • 350γρ. φύλλο κρούστας
  • ½ φλιτζ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
  • λίγη κανέλα για το σερβίρισμα

για την κρέμα

  • 1 ½ λίτρο γάλα
  • 1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι

για το σιρόπι

  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. νερό
  • ½ λεμόνι (η φλούδα του και ο χυμός του)
  • 1 ξύλο κανέλλα

Διαδικασία συνταγής

  1. Βράζουμε το γάλα και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν και ρίχνουμε σιγά σιγά λίγη από την κρέμα που φτιάξαμε. Ανακατεύουμε διαρκώς. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην πάρει βράση.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα ⅔ από τα φύλλα. Βουτυρώνουμε κάθε φύλλο ξεχωριστά. Προσθέτουμε την κρέμα αφού κρυώσει. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (τα βουτυρώνουμε κι αυτά ένα ένα) και με τα φύλλα που προεξέχουν γύρω από το ταψί.
  4. Χαράζουμε σε λωρίδες το γαλκτομπούρεκο κάθετα και οριζόντια και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά.
  5. Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι, όλα μαζί, για 10 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε στο κρύο γαλακτομπούρεκο το ζεστό σιρόπι.
  7. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα.
-----------------------------------------------------------------------------------

Recipe ingredients the sheet

350g. crust
½ cup. fresh butter melted
cinnamon for serving

to cream

1 ½ liter milk
1 cup. fine semolina
1 cup. sugar
6 eggs
1 vanilla
1 pinch of salt

for the syrup

Two cups. sugar
1 cup. water
½ lemon (peel and juice)
1 cinnamon wood

recipe procedure

Boil the milk and add slowly the semolina, stirring constantly. Mix until a thick cream. Add 1 pinch of salt.
Beat eggs with sugar and vanilla until fluffy and pour slowly a little of the cream that we made. Stir constantly. Pour the mixture into the pot and place over low heat, stirring and taking care not to boil.
Butter a baking dish and lay the ⅔ of the leaves. Butter each sheet individually. Add the cream after cooling. Cover with the remaining cards (the Butter and such a one) and leaves protruding around the pan.
Score in the galktompoureko strips vertically and horizontally and bake in a preheated oven at 180 ° C for 45 minutes.
Allow to cool and prepare the syrup. Boil the ingredients for the syrup, all together for 10 minutes.
Pour in cold galaktomboureko hot syrup.
Serve sprinkled with cinnamon.