Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο σφολιάτας (στρόγγυλο κατά προτίμηση)
- 2 πράσα σε ροδέλες
- 200γρ. σπάνακι φρέσκο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 200γρ. φέτα σε μικρά κυβάκια
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας μας)
- 1 αυγό χτυπημένο
- 3-4 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Αλείφουμε ένα σκεύος τάρτας με λίγο λάδι και απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας. Κάνουμε μερικές τρυπούλες στη ζύμη με το πιρούνι.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση. σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί κι αυτό. Ρίχνουμε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, αφού στραγγίσουμε από τα πολλά υγρά κι αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε το αυγό, το σιμιγδάλι, τη φέτα και το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφριά.
- Ρίχνουμε το μίγμα στην τάρτα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
- Τοποθετούμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στη χαμηλή σχάρα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος, ανεβάζουμε την τάρτα στη μεσαία σχάρα.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να στερεοποιηθεί και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε χλιαρή.
--------------------------------------------------------------------
Recipe ingredients
1 puff pastry sheet (preferably round)
2 leeks, sliced
200g. fresh spinach
3 spring onions, chopped
200g. slice into small cubes
50 g. grated parmesan cheese (or other hard cheese of your choice)
1 egg beaten
3-4 tablespoons fine semolina
2-3 tbsp olive oil
pepper
recipe procedure
Spread a tart pan with a little oil and spread the sheet of puff pastry. We make a few holes in the dough with a fork.
Prepare the filling. saute in olive oil leeks and onions until wilted. Add the spinach and stir until wilted too. Add the vegetables in a large bowl after draining of many liquids and leave to cool slightly.
Add the egg, semolina, feta cheese and pepper and stir lightly.
Pour the mixture in the tart and sprinkle with grated Parmesan.
Place the tart in a preheated oven on the low rack. Bake at 200 degrees for about 30 minutes. The last 10 minutes of baking, we raise the tart in the middle rack.
Remove from the oven, let it cool a bit to solidify and cut into pieces. Serve lukewarm.