Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες (1 ½ κιλό περίπου)
- 500γρ. χυμός ντομάτας (από φρέσκιες ντομάτες ή εμπορίου)
- 2 φύλλα δάφνης
- 6-8 κόκκοι μπαχάρι
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν λάδι όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, λίγο νερό, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές, περίπου 30 με 40 λεπτά.
- Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό ή ζυμαρικά.
----------------------------------------------------------------
Recipe ingredients
1 kg cuttlefish cleaned and cut into pieces
5 large onions, sliced (1 ½ kilo)
500g. tomato juice (from fresh tomatoes or trade)
2 bay leaves
6-8 allspice grains
½ cup. olive oil
salt
pepper
recipe procedure
Place in a saucepan the oil and saute the onion for about 5 minutes.
Add the cuttlefish and continue sautéing until they get oil all materials.
Add the tomatoes, a little water, bay leaf, allspice, salt and pepper.
Once the materials boil, lower the temperature and simmer until tender cuttlefish, about 30-40 minutes.
Serve with rice or pasta granular.