ad sense

Σελίδες

ad sense

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Σουπιές κοκκινιστές με κρεμμύδια... Cuttlefish braised with onions

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες (1 ½ κιλό περίπου)
  • 500γρ. χυμός ντομάτας (από φρέσκιες ντομάτες ή εμπορίου)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 6-8 κόκκοι μπαχάρι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν λάδι όλα τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε τη ντομάτα, λίγο νερό, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
  4. Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές, περίπου 30 με 40 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό ή ζυμαρικά.
----------------------------------------------------------------
Recipe ingredients
1 kg cuttlefish cleaned and cut into pieces
5 large onions, sliced ​​(1 ½ kilo)
500g. tomato juice (from fresh tomatoes or trade)
2 bay leaves
6-8 allspice grains
½ cup. olive oil
salt
pepper

recipe procedure
Place in a saucepan the oil and saute the onion for about 5 minutes.
Add the cuttlefish and continue sautéing until they get oil all materials.
Add the tomatoes, a little water, bay leaf, allspice, salt and pepper.
Once the materials boil, lower the temperature and simmer until tender cuttlefish, about 30-40 minutes.
Serve with rice or pasta granular.