ad sense

Σελίδες

ad sense

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Αφράτη και πανεύκολη μηλόπιτα...Fluffy and easy apple pie

Υλικά Συνταγής

  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.γλ. γαρίφαλο

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.
2. Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ. Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
3. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.
4. Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και έπειτα τη σερβίρουμε.
------------------------------------------------------------------
Recipe ingredients
2 c. self raising flour of
2 tsp baking powder
1 cup. butter
1½ cups. sugar
2 eggs
4 apples cut into cubes
1/4 cup. cognac
1/2 cup. milk
1 tsp cinnamon
1 tsp cloves
Implementation
1. Beat in mixer the butter and sugar until fluffy. Add the eggs one by one and mix well. Then slowly add the flour sifted with baking powder and add the brandy, milk, cinnamon and cloves.

2. Mix in order to have a mixture of soft just like cake. Add the apples cut into cubes and continue stirring while longer.

3. Brush with butter and sprinkle with flour a baking pan diameter 28 cm. Pour the mixture and bake at 180˚C for 1 hour.

4. Bgazoume the pie from the oven, let it cool for 10 minutes and then the serve.