ad sense

Σελίδες

ad sense

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι... Squid stuffed with rice

Τι χρειαζόμαστε:

  • 12 καθαρισμένα μέτρια καλαμαράκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 12 κ.γ. ρύζι Καρολίνα
  • 100 ml. λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά ταμπάσκο
  • 1 κουταλιά μαιντανό
  • 1 κουταλιά άνηθο
  • 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. πολτό ή μια κονσέρβα έτοιμη σάλτσα
  • Λάδι
  • Αλάτι,πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλύνετε τα καλαμαράκια, χωρίστε το σώμα από τα πλοκάμια και αφήστε το σώμα ολόκληρο. Αφαιρέστε τα πτερύγια. Ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια,τα πτερύγια,το μαιντανό και τον άνηθο και λιώστε το σκόρδο.
  2. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα πτερύγια σε 5 κουταλιές λάδι. Προσθέστε το ρύζι και ανακατεύοντας σοτάρετε για 1 λεπτό. Ρίξτε το μισό κρασί, το μισό μαιντανό, άνηθο, ταμπάσκο και σκόρδο. Ρίξτε 100 ml. ζωμό και λίγο αλάτι, βράστε για 1-2 λεπτά και σβήστε τη φωτιά. Μοιράστε το μείγμα μέσα στις σακούλες (ένα γεμάτο κουταλάκι) και κλείστε τες με μια οδοντογλυφίδα.
  3. Ζεστάνετε 4 κουταλιές λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάλτε μέσα τα καλαμαράκια και τα πλοκάμια και σοτάρετε τα για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Ρίξτε το υπόλοιπο κρασί, 200 ml. ζεστό ζωμό, το υπόλοιπο σκόρδο, μαιντανό, άνηθο και ταμπάσκο.Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε το σκεύος και βράστε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου, προσθέτοντας τον υπόλοιπο ζωμό.
  4. Αν θέλετε μπορείτε να τα κάνετε κοκκινιστά και να προσθέσετε τον πολτό ή την έτοιμη σάλτσα.

-----------------------------------------------------------------

What we need:
12 moderate cleaned squid
1 onion
1 onion fresh
2 cloves garlic
12 tsp Carolina rice
100 ml. White wine
1 tablespoon Tabasco
1 tablespoon parsley
1 tablespoon dill
1/2 liter vegetable stock
2 tablespoons puree or canned ready sauce
Oil
Salt Pepper

How do we do it:
Wash the squid, separate the body from the tentacles and let the whole body. Remove the blades. Chop the onions, the fins, the parsley and dill and garlic mash.
Sauté the onions and fins in 5 tablespoons of oil. Add rice and stir fry for 1 minute. Take half wine, half the parsley, dill, Tabasco and garlic. Pour 100 ml. broth and a little salt, boil for 1-2 minutes and turn off the heat. Divide the mixture into the bag (a full teaspoon) and close them with a toothpick.
Heat 4 tablespoons oil in a wide pot, put into the squid and tentacles and saute for 1 minute, stirring. Pour the remaining wine, 200 ml. hot broth, remaining garlic, parsley, dill and tampasko.Rixte little salt and pepper, cover the pan and cook the food on low heat for about 40 minutes, adding the remaining broth.
If you want to make sauce and add the paste or sauce ready.