Συστατικά
Υλικά για τα κεφτεδάκια
- 500 γρ. άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος
- 300 γρ. κιμάς χοιρινός ή χοιρινό λουκάνικο όχι πολύ πικάντικο
- 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο ή ψιλοκομμένο
- 5 φέτες ψωμί του τοστ μπαγιάτικες μουλιασμένες σε νερό και καλά στιμμένες
- 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 1 σφηνάκι ούζο ή 2 (το αλκοόλ εξατμίζεται στο ψήσιμο)
- 4 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ λάδι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ ρίγανη
Υλικά για το τηγάνισμα και το σερβίρισμα
- αλεύρι και σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- δυόσμος ή βασιλικός για το σερβίρισμα
- τζατζίκι για σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ενώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Τόσο καλά που να είναι πια σε ίνες το κρέας στο μείγμα.
- Το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρά υγρό έτσι ώστε τα κεφτεδάκια μας να γίνουν αφράτα στο τηγάνισμα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για ένα βράδυ κατά προτίμηση ή για 1-2 ώρες το λιγότερο
- Την επόμενη φορώντας γάντια και βρέχοντας τα χέρια μας που και που πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε κατσαρόλα που έχουμε βάλει πολύ λάδι (πάνω από 3 εκ σε βάθος) το οποίο έχουμε φέρει στους 180 βαθμούς θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά ή σε φριτέζα αφού όμως πρώτα τα αλευρώσουμε καλά.
- Τηγανίζουμε λίγα λίγα κεφτεδάκια ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Έτσι δεν ρουφάνε πολύ λάδι.
- Όταν πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν από το επιπλέον λάδι.
- Συνοδεύουμε με τζατζίκι και σερβίρουμε.
--------------------------------------------------------------
Components
Ingredients for meatballs
500 g. lean ground beef
300 g. minced pork or pork sausage not too spicy
1 onion mashed or chopped
5 slices of stale toast soaked in water and squeezed well
2 eggs, lightly beaten
1 shot of ouzo or two (the alcohol evaporates during cooking)
4 tablespoons chopped fresh mint
2 tbsp oil
1 tsp salt
1 tsp pepper
1 tsp oregano
Materials for frying and serving
flour and seed oil for frying
mint or basil to serve
tzatziki to serve
method Execution
Combine all ingredients for the meatballs in a large bowl and knead thoroughly. So well that it is now in the meat fibers in the mixture.
The mixture should be slightly moist so that our meatballs become fluffy frying. Let the mixture in the refrigerator for a night, or preferably for 1-2 hours at least
The next wearing gloves and wetting our hands and mold small meatballs and fry in a pan we put too much oil (more than 3 cm in depth) which we bring to 180 degrees temperature over medium heat or in a fryer but after the well floured.
Fry a few little meatballs not to drop the oil temperature. So do not suck too much oil.
When you get a nice golden color remove from pan and place on a plate with paper towels to drain the extra oil.
Serve with tzatziki and serve.