ad sense

Σελίδες

ad sense

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ροστ μπιφ(μοσχάρι) με χοντρό μακαρόνι...Roast beef with macaroni (pasta)


Υλικά Συνταγής

  • 1.200 γρ. μοσχάρι
  • σπάλα
  • στήθος ή κιλότο ολόκληρο κομμάτι
  • 3-4 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα
  • 1 κλ. σέλερι
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 2 συσκευασίες αποφλοιωμένα ολόκληρα πομοντόρια
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • λίγο νερό ζεστό ή ζωμός κρέατος
  • 1 δαφνόφυλλο
  • μπαχάρι
  • γαρύφαλλο
  • κανέλα με μέτρο
  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
  • μπόλικο κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα σε δόντια και αλατοπιπερώνουμε καλά. Τρυπάμε κατά τόπους το κρέας και τα μπήγουμε. Δένουμε το κρέας για να κρατήσει το σχήμα του. Το ροδίζουμε πολύ καλά γύρω γύρω. Το βάζουμε σε πιατέλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε την κατσαρόλα. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί. Βάζουμε το κρέας με όλα τα ζουμάκια του ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις ντομάτες αλεσμένες. Αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πυκνώσει η σάλτσα. Κόβουμε σε κομμάτια το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 5΄. Αρωματίζουμε με λίγα μπαχαρικά για λίγο. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού. Σερβίρουμε με μακαρόνια χοντρά και κεφαλοτύρι.
----------------------------------------------------------------
Recipe ingredients
1.200 g. calf
shoulder blade
breast or rump whole piece
3-4 dust. garlic
salt
pepper
4-5 tablespoons olive oil
1 large onion, finely chopped
2 carrots
1 kg. celery
1 tbsp paste
2 packs peeled whole pomontoria
1 cup. dry white wine
a little hot water or broth
1 bay leaf
allspice
Carnation
cinnamon in moderation
1 package macaroni
plenty kefalotiri finely

Implementation
Chop the garlic and salt and pepper in teeth well. Slit local meat and drive into. Tie the meat to keep its shape. The brown well all around. Put it on a platter. Lower heat. Add the vegetables and let them wither. Add the tomato paste and rub the pot. Add the wine. Allow almost evaporates. Put the meat with all zoumaki in the pot again. Add the minced tomatoes. Bring to a boil. Lower heat and add a little water or broth. Cover and simmer until the meat is tender and the sauce to thicken. Cut into pieces of meat and let it simmer for 5. Flavored with a few spices for a while. Salt and pepper the end of boiling. Serve with pasta and thick kefalotiri.