Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό αρνάκι (κατά προτίμηση όχι πλευρά)
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 ή 2 κρεμμύδια
- 3 λεμόνια
- 4 ή 5 πατάτες κομμένες σε κύβους
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Δάφνη
- Μία κουταλιά αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις)
Πώς το κάνουμε:
- Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Τσιγαρίζουμε το κρέας καλά και από τις δύο πλευρές.
- Ρίχνουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο.
- Είκοσι με τριάντα λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό μας, ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη.
- Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό από τα τρία λεμόνια και αφού τα ανακατέψουμε προσθέτουμε την κουταλιά το αλεύρι.
- Το αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Καλή όρεξη
------------------------------------------------------------------
What we need:
1 kg lamb (preferably not side)
1 cup olive oil
1 or 2 onions
3 lemons
4 or 5 potatoes cut into cubes
Salt
Pepper
Daphne
A tablespoon flour (all purpose)
How do we do it:
Heat oil in pan, add the chopped onion and leave to soften.
Brown the meat well on both sides.
Pour water and bring to boil over low heat. Repeat this process until cooked to the desired level.
Twenty to thirty minutes before our food put out, add the potatoes, salt, pepper and bay leaf.
Shortly before extinguish the fire pour the juice of three lemons and after the mix, add the tablespoon of flour.
Leave it to a boil until the sauce thickens and our food is ready.
Good appetite