Συστατικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. ξερό θυμάρι
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 200 ml νερό
- 1 κύβο ζωμό μοσχαριού ή κοτόπουλο
- 1 στικ κανέλα
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (400 γρ.)
- 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι (500 γρ.)
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Η αυθεντική σάλτσα bolognese γίνετε με κομμάτια κρέατος και γάλα!! Η παρακάτω συνταγή είναι ένας πιο εύκολος, γρήγορος και διαφορετικός τρόπος που προτείνω!!!
- Βάζουμε ένα βαθύ αντικολητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει πολύ καλά και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε το ¼ από τον κιμά, κόβοντάς τον σε κομματάκια με τον χέρι μας. Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει και να πάρει χρώμα εξωτερικά (δεν θέλουμε να ψηθεί τελείως).
- Αφαιρούμε τον κιμά από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τον βάζουμε σε ένα μπολ και επαναλαμβάνουμε άλλες τρεις φορές την ίδια διαδικασία με τον υπόλοιπο κιμά (αν προσθέσουμε όλο τον κιμά κατευθείαν δεν θα καραμελώσει όμορφα)
- Στο ίδιο τηγάνι και χωρίς να το καθαρίσουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ξερό θυμάρι και αφήνουμε να καραμελώσει το κρεμμύδι για τουλάχιστον 4-5 λεπτά
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον κιμά, τον πελτέ και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ
- Με το που εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε μέσα το νερό, τον κύβο, το στικ κανέλας, τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια και την ντομάτα κονκασέ.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά.
- Όσην ώρα βράζει ο κιμάς, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας.
- Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια
- Τα βράζουμε σύμφωνα μέ τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
- Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από την φωτιά, τα σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Αφού έχει δέσει η σάλτσα μας, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα κιμά από πάνω, πασπαλίζουμε με φρέσκια παρμεζάνα, βασιλικό και μπόλικο φρέσκο πιπέρι.
------------------------------------------------------------------------------------------------
The authentic bolognese sauce done with pieces of meat and milk !! The following recipe is a more convenient, fast and different way suggest !!!
Put a deep antikolitiko pan over high heat to burn very well and pour 1 tbsp olive oil
Add ¼ of minced meat, cutting it into pieces with our hand. Saute until caramelized and get external color (do not want to cook completely).
Remove the meat from the pan with a slotted spoon and put it in a bowl and repeat three more times the same process with the rest of the meat (if we add all the meat directly will not caramelized nicely)
In the same pan without flush add the remaining olive oil, onions, garlic, sugar, dried thyme and bring to a caramelized onion for at least 4-5 minutes
Then add the minced meat, tomato paste and stir.
Add the wine and let it evaporate completely alcohol
As soon as the wine evaporates, pour in the water, the cube, the cinnamon stick, bay leaves, spices and chopped tomato.
Lower heat, stir and simmer for at least 10 minutes.
Extinguishes hour minced boil, prepare our pasta.
In a pot of salted boiling water, add pasta
Cook according to package directions, minus one minute. We want our pasta is al dente.
Once our pasta is ready, remove from heat, strain and set aside.
After having tied the sauce, add cream, stir and turn off the heat.
Serve the pasta with meat sauce on top, sprinkle with fresh parmesan, basil and plenty of fresh pepper.