ad sense

Σελίδες

ad sense

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Πίτσα με λουκάνικα... Pizza with sausage



Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ (με ολόκληρα κομμάτια)
  • 3 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγες σταγόνες worcestershire sauce (προαιρετικά)
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • πιπέρι
  • 2 κλ. βασιλικό, μόνο τα φύλλα
  • 2 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
Για την πίτσα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο, για άλειμμα
  • 600 γρ. ζύμη για πίτσα 
  • 4 λουκάνικα Φρανκφούρτης χοιρινά
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
  • 4 λευκά μέτρια μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 φέτες μπέικον, σε κομμάτια


Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Για την σάλτσα
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, την κέτσαπ, το ελαιόλαδο, την worcestershire sauce, την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τον βασιλικό και το θυμάρι.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα μας.
Για την πίτσα
  • Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 30 εκ.
  • Από το ζυμάρι μας αφαιρούμε τα 200 γρ. και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Όλη την υπόλοιπη ζύμη την απλώνουμε στο ταψί μας όσο μπορούμε πιο ομοιόμορφα. Πατάμε με τα δάχτυλά μας τη ζύμη τόπους τόπους ώστε να μη φουσκώσει πολύ κατά τη διαδικασία του ψησίματος
  • Περνάμε τα 4 λουκάνικα σε 4 ξυλάκια (για σουβλάκια) ή ανοξείδωτα σουβλάκια.
  • Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τα χαράζουμε σε σπείρες. 
  • Το ζυμάρι που έχουμε κρατήσει στην άκρη το χωρίζουμε στα 4 και το κάθε ένα ζυμαράκι το ανοίγουμε σαν κορδόνι σε μάκρος τόσο ώστε να μπορέσουμε να τυλίξουμε το λουκάνικο.
  • Τυλίγουμε το ζυμάρι γύρω από τα λουκάνικα τοποθετώντας το μέσα στο κόψιμο του μαχαιριού και τέλος αφαιρούμε τα ξυλάκια-ανοξείδωτα σουβλάκια.
  • Θα είναι σαν γεμιστά λουκάνικα με ζύμη.
  • Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα τρία.
  • Βάζουμε τα λουκάνικα περιμετρικά της ζύμης σαν στεφάνι (να ακουμπάει στα τοιχώματα του ταψιού).
  • Απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα στην ζύμη μας.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε το τυρί και από πάνω τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το μπέικον.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε από τον φούρνο, βγάζουμε από το ταψάκι και κόβουμε σε κομμάτια.

------------------------------------------------------------------

For the tomato sauce

400 g. chopped tomato (with whole pieces)
3 tablespoons ketchup
2 tablespoons olive oil
few drops worcestershire sauce (optional)
3 tablespoons breadcrumbs
2 tablespoons grated Parmesan cheese (optional)
salt
1 tsp sugar
pepper
2 kg. basil leaves only
2 kg. thyme leaves only
For the pizza

2 tablespoons olive oil, for brushing
600 g. Pizza dough
4 pork sausages Frankfurt
200 g. mozzarella, grated
1 green pepper, sliced ​​into rings
4 medium white mushrooms, cut into thin slices
2 slices of bacon, in pieces

method Execution

Preheat oven to 200 ° C in air.
For the sauce

In a bowl put the chopped tomatoes, ketchup, olive oil, the worcestershire sauce, breadcrumbs, Parmesan, sugar, salt, pepper, basil and thyme.
Mix with a spoon until homogenous the sauce.
For the pizza

Grease a nonstick round pan diameter 30 cm.
From our dough remove 200 g. and set aside.
The rest of the dough spread in our pan as we more evenly. Press with fingers the dough local places that will not rise much during baking process
Pass 4 sausages into 4 sticks (skewers) or stainless steel skewers.
Use a knife to carve into turns.
The dough we keep aside the split in 4 and each Zymaraki open it as a string in length so that we can wrap the sausage.
Roll the dough around the sausages placing it into the cut of the knife, and then remove the chopsticks-stainless skewers.
It is like a stuffed sausage dough.
Do the same with the other three.
Put the sausage around the dough like a wreath (touching the walls of the pan).
Spread tomato sauce evenly over the dough.
Then add the cheese and top with the peppers, mushrooms and bacon.
Bake in oven for 35 minutes.
When ready, remove from the oven, remove from the pan and cut into pieces.