Aνακατεύουμε στο μίξερ το γάλα, τα αβγά, το αλεύρι και το αλάτι σε δυνατή ταχύτητα. Mόλις σχηματισθεί ένας αραιός χυλός τον περνάμε από ένα σουρωτηράκι και τον αφήνουμε να σταθεί. Kαίμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, αλείφουμε ελαφρά με ελάχιστο βούτυρο ή σπορέλαιο. Γεμίζουμε με χυλό τα 3/4 ενός φλιτζανιού του καφέ, το ρίχνουμε στο τηγάνι και το απλώνουμε μια γρήγορη κυκλική κίνηση. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Βουτυρώνουμε το σκεύος με ένα πινελάκι κατά διαστήματα.
Kόβουμε σε λεπτά φετάκια τα μήλα και τα αχνίζουμε στο βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Mόλις αρχίσει το μείγμα να μοιάζει με μαρμελάδα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα. Καίμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε τους χυμούς και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Aραιώνουμε το νισεστέ σε 4-5 κουταλιές νερό και το ρίχνουμε στη sauce για να δέσει. Γεμίζουμε τις κρέπες με την κρέμα, διπλώνουμε και περιχύνουμε με τη sauce.
-------------------------------------------------------------------
Ingredients for 6 people
Preparation 40 minutes
Baking 40 minutes
Materials
-500 Ml fresh milk
-3 eggs
-120 Gr. flour
-1 pinch of salt
For the filling
-3 apples
-3 Tsp. tablespoons sugar
-1 Pinch of cinnamon
For the orange sauce
-3 Oranges (the juice)
-1 Lemon (the juice)
-4 Tsp. tablespoons sugar
1/2 tsp. sweet niseste
Execute
Anakatefoume the mixer milk, eggs, flour and salt on high speed. As soon form a thin gruel to spend a sourotiraki and let him stand. Kaime a nonstick skillet over medium heat, coat lightly with minimal butter or vegetable oil. Fill with batter 3/4 of a cup of coffee, pour into the pan and spread a quick circular motion. Return to the heat and cook for 3-4 minutes on each side. Repeat the process. Grease the pan with a brush periodically.
sliced into thin slices apples and steam them in butter and sugar for about 10 minutes to absorb the liquid, stirring with a wooden spoon. As soon as the mixture starts to look like a jam, remove from heat and add the cinnamon. Burn in a saucepan the sugar over medium heat until it becomes caramel. Add juice and bring to a boil. Araionoume the niseste 4-5 tablespoons water and pour in the sauce to tie. Stuff the crepes with the cream, fold it and pour over the sauce.
Read More from the source... Διαβαστε περισσοτερα απο τη πηγη.