ad sense

Σελίδες

ad sense

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Γαλέος με σκορδαλιά... Tope with garlic sauce(skordalia)


Υλικά για 4-6 άτομα

Προετοιμασία 10 λεπτά


Αναμονή 1 ώρα


Μαγείρεμα 15 λεπτά


Υλικά-800 γρ. γαλέο
-1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
-2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
-1 κουταλάκι ρίγανη
-2 δαφνόφυλλα σπασμένα
-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 κούπα αλεύρι
-αλάτι, πιπέρι
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Για τη σκορδαλιά
-6-8 λεπτές φέτες ψωμί
του τόστ (χωρίς την κόρα)
-6 κουταλιές ελαιόλαδο
-2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
-1/2 φλιτζάνι καρύδια καθαρισμένα
-6 σκελίδες σκόρδο
-μία πρέζα αλάτι


Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά. Βάζουμε λίγο νερό σε μπολ, βουτάμε μέσα μία μία τις φέτες του ψωμιού και στη συνέχεια τις σφίγγουμε με την παλάμη μέχρι να φύγει το περισσότερο νερό.
Χτυπάμε για λίγο το ψωμί στο μίξερ μαζί με το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα που θυμίζει αλοιφή. Σερβίρουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο απο πάνω. Ετοιμάζουμε το ψάρι: Το κόβουμε σε φέτες περίπου 2-3 εκατοστών, το αλατοπιπερώνουμε καλά και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε σε γυάλινο μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και προσθέτουμε το ψάρι. Πρέπει να σιγουρέψουμε ότι η μαρινάτα θα πάει σε όλα τα σημεία του ψαριού. Το αφήνουμε για περίπου μία ώρα στο ψυγείο. Οταν έρθει η στιγμή να το τηγανίσουμε, βάζουμε το αλεύρι σε πιάτο και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Περνάμε τις φέτες του ψαριού απο το αλεύρι ελαφρώς. Τηγανίζουμε το ψάρι μέχρι να ροδίσει, περίπου 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με τη σκορδαλιά και με φέτες λεμονιού.


--------------------------------------------------------------

Ingredients for 4-6 people

Preparation 10 minutes

Waiting 1 hours

Cooking 15 minutes

materials
-800 Gr. spotted dogfish
1/2 lemon (the juice)
-2 Tablespoons red wine vinegar
-1 Teaspoon oregano
-2 Bay leaves broken
-4 Cloves garlic, finely chopped
-1 Cup of flour
-Salt Pepper
-Olive oil for frying

For the garlic sauce
-6 To 8 thin slices
the toast (without crust)
-6 Tablespoons olive oil
-2 Tablespoons red wine vinegar
1/2 cup peeled nuts
-6 Cloves garlic
-a pinch of salt

Execute
Prepare the garlic sauce. Put some water in a bowl, dip them one by one into the bread slices and then tighten with the palm up to remove most of the water.
Beat for a little bread in the mixer with half the olive oil. Add all the remaining ingredients and continue beating until a uniform mass reminiscent ointment. Serve with a little extra olive oil on top.
 Prepare the fish: The cut into slices about 2-3 cm, the salt and pepper well and leave for 15 minutes. Then put them in a glass bowl all ingredients except the flour and add the fish. We must be able to verify that the marinade will go to all parts of the fish. Leave for about an hour in the refrigerator. When the time comes to frying, add the flour on a plate and heat the oil in a pan. Pass the slices of fish from the flour slightly. Fry the fish until golden, about 3-4 minutes on each side. Serve with garlic and lemon slices.

Πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη κοτόσουπα...How to make the most delicious chicken soup ..