ad sense

Σελίδες

ad sense

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Αγαπημένη συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι: Μοσχαράκι στιφάδο...Beef stew ,Stifádo.



Υλικά
 
Για 4-6 άτομα 
  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • ½  κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
  • 1 ποτηράκι χυμό ντομάτας
  • 3 φύλλα δάφνης, ξύλο κανέλας
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι και πιπέρι 
 
Εκτέλεση
 
Σε μεγάλο μπολ από βραδύς βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος και προσθέτουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης το μπαχάρι, το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για να μαριναριστεί.
Την άλλη μέρα στραγγίζουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σβήνουμε με τη μαρινάτα που έχουμε κρατήσει και προσθέτουμε την ντομάτα.
 
Ρίχνουμε ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει για μία ώρα. Στη συνέχεια και αφού μαλακώσει το κρέας, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και ζεματισμένα και βράζουμε , μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στο τέλος αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και το κατεβάζουμε.
 
------------------------------------------------------------------------------------
materials
 
For 4-6 people
1 kg beef shoulder cut into portions
1 onion, finely chopped
1 cup of olive brown
½ kg onions stews
1 glass of water red wine
1 cup tomato juice
3 bay leaves, cinnamon stick
2-3 allspice berries
Salt and pepper
 
Implementation
 
In large bowl slow put the pieces of meat and add the wine, bay leaf allspice, onion cut into slices and cover with plastic wrap in the refrigerator to marinate.
The next day, drain the meat and saute in a pan with olive oil, add the marinade, keep and add the tomato.
 
Pour hot water and let it boil for one hour. Then, after the meat is tender, add the onions peeled and blanched and boil until the sauce thickens.
At the end bring to a boil 2-3 and remove it.