Υλικά
Για 2-4 άτομα
Για τα κοτόπουλα πανέ
4 φιλέτα κοτόπουλο
2 αυγά
Για τα κοτόπουλα πανέ
4 φιλέτα κοτόπουλο
2 αυγά
1 πακετάκι φρυγανιά τριμμένη
Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Για την σάλτσα ντομάτας
600 γραμμάρια ντομάτα
1/3 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
πολύ λίγο βασιλικό
50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
80 ml ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Παρμεζάνα
Εκτέλεση
Για την σάλτσα ντομάτας
Αποφλοιώνουμε την ντομάτα και την τρίβουμε, λιώνουμε επίσης και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο στην κρύα σάλτσα μας. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Αποφλοιώνουμε την ντομάτα και την τρίβουμε, λιώνουμε επίσης και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο στην κρύα σάλτσα μας. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Για τα κοτόπουλα πανέ
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα περνάμε από τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει και έχουμε προσθέσει την μουστάρδα. Στη συνέχεια, τα περνάμε από το αλεύρι και τέλος τη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και κρατάμε στην άκρη.
Στη συνέχεια τοποθετούμε την μισή ποσότητα σάλτσα ντομάτας στον πάτο του ταψιού βάζουμε από πάνω τα 4 κοτόπουλα, ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τελειώνουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για 35 λεπτά.
------------------------------------------------------------------
materials
2-4
For breaded chicken
4 chicken fillets
2 eggs
1 packet breadcrumbs
A little flour for breading
2 tablespoons mustard
Salt
Pepper
For the tomato sauce
600 grams of tomato
1/3 bunch dill
1/3 bunch parsley
very little basil
50 grams grated olive
80 ml olive oil
5 cloves garlic
salt
pepper
oregano
Parmesan
Implementation
For the tomato sauce
Peeled tomato and rub also melt and olives, chop our spices and add them together with the garlic in our cold sauce. Allow to cook for 15 minutes over low heat.
For breaded chicken
Salt and pepper the fillets and pass from eggs we hit and we add the mustard. Then, passed through the flour and then bread crumbs.
Fry in hot oil for 3 minutes on each side and keep aside.
Then place the half of tomato sauce on the bottom of the pan put over the 4 chicken, sprinkle with the remaining tomato sauce and finish with parmesan. Bake in oven at 180 degrees in the program with resistors for 35 minutes.