ad sense

Σελίδες

ad sense

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Γεμιστές χοιρινές μπριζόλες με προσούτο και μπρι...Stuffed pork chops with prosciutto and brie




Συστατικά
Για τις μπριζόλες
  • 2 χοντρές xοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο κόντρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. τυρί μπρι (brie)
  • 4 φέτες προσούτο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τις πατάτες
  • 3 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 10 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο μόνο τα φύλλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι


Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τις μπριζόλες
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C στον αέρα.
  • Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού χαράζουμε οριζόντια τις μπριζόλες στην μεριά του λίπους και δημιουργούμε από μία “τσέπη”.
  • Αλατοπιπερώνουμε τις τσέπες αυτές και στην συνέχεια γεμίζουμε με το μισό τυρί σε χοντρές φέτες και το μισό προσούτο σε κάθε μπριζόλα.
  • Τοποθετούμε ενα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε τις μπριζόλες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να πάρουν χρώμα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά ακόμα.
Για τις πατάτες
  • Βράζουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και όσο ακόμα είναι ζεστές τις σπάμε με ένα πιρούνι ελαφρά. Θέλουμε να έχουμε μεγάλα κομμάτια οπότε δεν τις σπάμε πολύ.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα ρίχνουμε στις πατάτες, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τις μπριζόλες.
-----------------------------------------------------------------
Components
For steaks

Xoirines two thick steaks with bone against
salt
pepper
100 g. brie cheese (brie)
4 slices prosciutto
1 tbsp olive oil
For potatoes

3 medium potatoes boiled
10 sprigs thyme leaves only
2 sprigs rosemary leaves only
2 tablespoons butter
zest of 1 lemon
salt
pepper


method Execution
For steaks

Preheat oven to 200 ° C in air.
With the help of a sharp knife carve horizontal steaks in the fat side and create a "pocket".
Salt and pepper these pockets and then fill them with half cheese into thick slices and half prosciuto in each chop.
Place a nonstick skillet over high heat to burn.
Pour 1 tbsp olive oil and cook the steaks for 2 minutes on each side to get color.
Transfer to a baking sheet and bake in the oven for 5 minutes.
For potatoes

Boil and peel the potatoes and while it is still hot to break it with a fork gently. We want to have large pieces so do not break it too.
Transfer to a bowl.
Finely chop the herbs and add the potatoes, add the remaining ingredients, mix well and serve with steaks.