ad sense

Σελίδες

ad sense

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Μουστοκούλουρα... Must Cookies



Συστατικά:

8-10 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού κανέλα τριμμένη
1/2 κ. γλυκού τριμμένο γαρύφα
λλο
2 ½ φλιτζάνια μούστο γλυκό, ή πετιμέζι διαλυμένο με νερό
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι μπράντι
1 ½ κ. γλυκού σόδα

Οδηγίες:

1. Σε μεγάλη μπολ ανακατέψτε 8 φλιτζάνια αλεύρι με το αλάτι και τα μυρωδικά. Σε ένα μικρότερο διαλύστε τη σόδα στο μπράντι και αδειάστε το μείγμα στο αλεύρι. Ανακατέψτε και ζυμώστε καλά, μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Αν είναι πολύ υγρή, προσθέστε λίγο αλεύρι.

2. Πάρτε κομμάτια ζύμης και πλάστε σε κορδόνι περίπου στο πάχος του μικρού δακτύλου. Κόψτε σε κομμάτια 12-15 εκ. Ενώστε τις δυο άκρες να κάνετε κουλούρια, ή δέστε κόμπο το κορδόνι, για πιο συμπαγή μουστοκούλουρα.

3. 
Τοποθετήστε τα σε λαμαρίνες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20΄-25΄  σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να σκληρύνουν.
Αφήστε να κρυώσουν εντελώς σε σχάρες, και διατηρήστε σε κουτιά ή γυάλες που κλείνουν αεροστεγώς.

--------------------------------------------------------------------------------------

Components:

8 to 10 cups of flour for all uses
1/2 tsp. Salt
1 tsp. Cinnamon grated
1/2 tsp. Grated garyfa
Another
2 ½ cups of sweet wort or molasses diluted with water
1 ½ cup olive oil
1/2 cup brandy
1 ½ tsp. Baking soda
Instructions:

1. In large bowl, combine 8 cups of flour with salt and herbs. In a smaller soda dissolve in brandy and pour the mixture into the flour. Mix and knead well until a soft dough. If it is too wet, add a little flour.

2. Take the dough pieces and plastic cord about the thickness of the little finger. Cut into pieces 12-15 cm. Join the two ends to make buns, or tie a knot in cord for most compact Must Cookies.

3. Place on sheet and bake in a preheated oven at 180 ° C for 20 to 25 in the preheated oven until hardened.

Leave to cool completely on racks, and keep in boxes or jars airtight.