Συστατικά:
1/2 κιλό φύλλο έτοιμο χωριάτικο κιχί
1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
1/2 κιλό διάφορα χόρτα ραδίκια, ζοχοί, καυκαλήθρες, λάπατα, τσουκνίδες, παπαρούνες
1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
1/2 κιλό διάφορα χόρτα ραδίκια, ζοχοί, καυκαλήθρες, λάπατα, τσουκνίδες, παπαρούνες
1/3 φλ. λάδι
2 φλ. τριμμένο κρεμμύδι ξερό
1 φλ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο - μόνο το άσπρο μέρος του (προαιρετικά)
1/2 φλ. ψιλοκομμένος άνηθος
1/2 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
3/4 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 μικρό κουτάκι σόδα
Οδηγίες:
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε το σπανάκι και τα χόρτα.
Τα ζεματίζουμε και τα βάζουμε να στραγγίξουν σε τρυπητό. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί.
Σοτάρουμε ελαφρά τα δύο κρεμμύδια και το πράσο.
Προσθέτουμε το σπανάκι, τα χόρτα, τον άνηθο, το μαϊντανό, και το αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε και βγάζουμε από τη φωτιά.
Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί του φούρνου και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα ένα ένα με ελαιόλαδο.
Απλώνουμε επάνω τη γέμιση, πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας τα πάλι ένα ένα.
Χωρίζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Αλείφουμε με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε και ψήνουμε στους 200 ο C για περίπου ένα τέταρτο.
Βγάζουμε από το φούρνο και την περιχύνουμε με σόδα.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο, ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια της 45' περίπου.
Αν γίνει με σπιτικό φύλλο, στρώνουμε τέσσερα φύλλα κάτω κι απλώνουμε επάνω τη μισή γέμιση.
Στρώνουμε άλλα δύο φύλλα και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Τελειώνουμε στρώνοντας τέσσερα φύλλα στην επιφάνεια.Ψήνουμε για μια ώρα στους 200 C.
----------------------------------------------------------------------------------------
1/2 pound of dough sheet ready rustic
1/2 pound fresh spinach
1/2 kilo various chicory greens, sonchus oleraceus, kafkalithres, wimp, nettles, poppies
1/3 cup. oil
2 c. grated onion
1 cup. spring onions, chopped
1 leek chopped - only the white part of the (optional)
1/2 cup. chopped dill
1/2 cup. chopped parsley
3/4 cup. olive oil
Salt Pepper
1 small can of soda
Instructions:
Wash and clean the spinach and greens.
The Blanch and put them to drain in a colander. Put the olive oil in a pan to warm.
Saute lightly Both onions and leek.
Add the spinach, greens, dill, parsley, salt and pepper.
Stir and remove from heat.
slightly Grease the baking pan and poured half by spreading the leaves one by one with olive oil.
Spread onto the filling, sprinkle with a little freshly ground pepper and poured over the remaining leaves, lubricating them again one by one.
Divide the cake into pieces.
Brush with olive oil as leftovers and bake at 200 ° C for about one quarter.
Remove from oven and sprinkle with soda.
Replace the oven until well browned surface of 45 approximately.
If done with homemade sheet, lay four cards down and spread up to half filling.
Lay two more leaves and spread the remaining filling.
We finish paving four cards in epifaneia.Psinoume for one hour at 200 C