Συστατικά
- 2 κρεμμύδια
- 4 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 κολοκυθάκια
- 3 κ.σ. σταφίδες
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
- 400 γρ. τομάτα κονκασέ
- 1 κύβο λαχανικών
- 150-200 γρ. νερό
- 250 γρ. σπαγγέτι βρασμένα
- θυμάρι ξερό
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τα κολοκύθια σε μισοφέγγαρα.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και 1 κ.σ. ζάχαρη. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις σταφίδες, την κάπαρη.
- Σβήνουμε με το ξίδι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι την τομάτα κονκασέ, τον κύβο και το νερό και σιγοβράζουμε για 10 -15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με θυμάρι φρέσκο, ελαιόλαδο και πιπέρι.
========================================
Components
2 onions
4 dust. garlic
2 tablespoons olive oil
2-3 tbsp granulated sugar
4 zucchini
3 tablespoons raisins
2 tablespoons capers
2 tablespoons red wine vinegar
400 g. chopped tomatoes
1 cube vegetable
150-200 g. water
250 g. spaghetti cooked
thyme
pepper
method Execution
Put a skillet over high heat.
Cut the zucchini into crescents.
Cut the onion and garlic into thin slices.
Put olive oil in a pan and add the onion, garlic and 1 tbsp sugar. Saute for 1-2 minutes until caramelized.
Add the zucchini, raisins, capers.
Add the vinegar and stir with a wooden spoon.
Pour into the pan the chopped tomato, the cube and water and simmer for 10 -15 minutes.
Add the spaghetti to the pan and stir.
Serve with fresh thyme, olive oil and pepper.