ad sense

Σελίδες

ad sense

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Μακαρονάδα καπονάτα με κολοκύθια... Spaghetti with zucchini




Συστατικά
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κολοκυθάκια
  • 3 κ.σ. σταφίδες
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. τομάτα κονκασέ
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 150-200 γρ. νερό
  • 250 γρ. σπαγγέτι βρασμένα
  • θυμάρι ξερό
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα κολοκύθια σε μισοφέγγαρα.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε  λεπτές φέτες.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και 1 κ.σ. ζάχαρη. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τις σταφίδες, την κάπαρη.
  • Σβήνουμε με το ξίδι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι την τομάτα κονκασέ, τον κύβο και το νερό και σιγοβράζουμε για 10 -15 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με θυμάρι φρέσκο, ελαιόλαδο και πιπέρι.
========================================

Components

2 onions
4 dust. garlic
2 tablespoons olive oil
2-3 tbsp granulated sugar
4 zucchini
3 tablespoons raisins
2 tablespoons capers
2 tablespoons red wine vinegar
400 g. chopped tomatoes
1 cube vegetable
150-200 g. water
250 g. spaghetti cooked
thyme
pepper

method Execution

Put a skillet over high heat.
Cut the zucchini into crescents.
Cut the onion and garlic into thin slices.
Put olive oil in a pan and add the onion, garlic and 1 tbsp sugar. Saute for 1-2 minutes until caramelized.
Add the zucchini, raisins, capers.
Add the vinegar and stir with a wooden spoon.
Pour into the pan the chopped tomato, the cube and water and simmer for 10 -15 minutes.
Add the spaghetti to the pan and stir.
Serve with fresh thyme, olive oil and pepper.