Συστατικά
Για τη βάση
- 100 γρ. γκοφρέτες σοκολάτας περασμένες από το μούλτι
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Για τη γέμιση τυριού
- 220 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. γιαούρτι
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. λικέρ κεράσι
- 2 κ.γ. κορνφλάουρ
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 200 γρ. βατόμουρα και έξτρα για διακόσμηση
Για το γλάσο
- 4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε μια 25άρα φόρμα με αποσπώμενη βάση και στον πάτο της τοποθετούμε μια λαδόκολλα.
- Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη βάση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γκοφρέτες με το λιωμένο βούτυρο και τη σοκολάτα μέχρι το μείγμα μας να αποκτήσει την υφή βρεγμένης άμμου.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα μας και το απλώνουμε παντού προσεκτικά ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος.
- Αφήνουμε στην άκρη.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε το γιαούρτι, την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα μας καθαρίζοντας τα πλαϊνά του κάδου με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας που και που.
- Προσθέτουμε και τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το λικέρ κεράσι, το κορνφλάουρ, το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σπάμε με τα χέρια μας τα βατόμουρα, (δεν τα λιώνουμε πάρα πολύ) και τα ρίχνουμε στο μείγμα τυριού ανακατεύοντας ελαφρά με την βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας ώστε το μείγμα μας να αποκτήσει μια 2χρωμία λευκού και κόκκινου αλλά να μην γίνει τελείως ροζ.
- Αδειάζουμε το μείγμα του τυριού στην φόρμα ομοιόμορφα.
- Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πάνω με μια μεταλλική σχάρα.
Για το γλάσο
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό και τη ζάχαρη άχνη με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ένα ωραίο γλάσο.
- Αφού κρυώσει το γλυκό μας το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Σε κάθε κομμάτι βάζουμε από ένα βατόμουρο.
- Τέλος ρίχνουμε και το γλάσο.
========================================
Components
For the base
100 g. chocolate wafers past the food processor
100 g. melted butter
100 g. couverture chocolate, melted
For the cheese filling
220 g. cream cheese at room temperature
200 g. yoghurt
100 g. granulated sugar
2 medium eggs at room temperature
2 tablespoons cherry liqueur
2 tsp corn flour
1 tsp lemon zest
200 g. blueberries and extra decoration
For the glaze
4 tablespoons powdered sugar
2 tablespoons lemon juice
method Execution
Preheat oven to 170 ° C in air.
Grease a 25ara form with detachable base and the bottom of the place a baking sheet.
Aside.
For the base
In a bowl mix the wafers with the melted butter and chocolate to this mixture to obtain texture wet sand.
Then pour the mixture in our form and spread it everywhere carefully to be everywhere the same thickness.
Aside.
In mixer, beat the wire in the middle speed cream cheese until fluffy, add the yogurt, sugar and continue beating until a homogenous mixture of our cleaning the sides of the bucket with the help of a plastic spatula and then.
And add the eggs one at a time and continue to be homogenized
Then add the cherry liqueur, cornstarch, lemon zest and continue beating until homogeneous.
Breaking with our hands blackberries (not the melt too) and pour the cheese mixture, stirring gently with the help of a plastic spatula to this mixture to obtain a 2chromia white and red but not become completely pink.
Pour the cheese mixture in the mold evenly.
Transfer to the oven and bake for 50-60 minutes.
Set aside to cool on a metal rack.
For the glaze
In a bowl mix the juice and powdered sugar with a hand whisk until you get a nice glaze.
Once cooled our fresh cut with a sharp knife.
On each piece put a raspberry.
End and pour the glaze.