ad sense

Σελίδες

ad sense

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια, στο φούρνο... Spaghetti with meatballs in the oven



Υλικά
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 10 κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο κρέας
  • 400 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1,5 φλυτζάνι τριμμένο τυρί και παρμεζάνα
  • Ελάχιστο αλεύρι για να αλευρώσουμε τα κεφτεδάκια
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Φτιάξτε τα κεφτεδάκια, όπως ξέρετε: Κιμάς, μαϊντανός, ξερό ψωμί μουσκεμένο, κρεμμύδι, 1 αυγό, λάδι
  • Σε ένα βαθύ και βαρύ τηγάνι ροδίστε το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά
  • Προσθέστε τα σκόρδα, να μην καούν
  • Προσθέστε τα (ελαφρά) αλευρωμένα κεφτεδάκια, ροδίστε καλά
  • Βάλτε τα φύλλα δάφνης
  • Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας και βράστε για 20-30 λεπτά -Ελάχιστο νερό, αν χρειάζεται
  • Στο μεταξύ βράστε και σουρώστε τα σπαγγέτι
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Οταν έχουν βράσει τα κεφτεδάκια, αφαιρέστα τα για λίγο από το τηγάνι
  • Ρίξτε λίγο υγρό από τα σπαγγέτι στο τηγάνι, να «ξεκολλήσει» η σάλτσα, πετάξτε τα φύλλα δάφνης
  • Βάλτε μέσα σε ταψάκι το σπαγγέτι, ανακατέψτε απαλά, και από πάνω τα κεφτεδάκια, τοποθετήστε τα όμορφα
  • Απλώστε παντού το τριμμένο τυρί
  • Ψήστε για 20 λεπτά ώσπου το τυρί να λιώσει όμορφα
  • Διακοσμήστε το πιάτο με φύλλα βασιλικού ή φρέσκια ρίγανη
  • Προτείνετε τριμμένη παρμεζάνα, για όσους θέλουν να προσθέσουν
======================================

materials

2 bay leaves
10 meatballs of veal
400 grams of chopped tomatoes
1 onion
3 cloves garlic
2 tablespoons olive oil
1 packet of spaghetti
1.5 cups of grated cheese and Parmesan
Minimum flour to floured meatballs
Salt and pepper

Implementation

Make the meatballs, as you know: Minced parsley, dry bread soaked onion, 1 egg, oil
In a deep, heavy skillet rodiste onion over low heat
Add the garlic, do not burn
Add the (slightly) floured meatballs, rodiste well
Put the bay leaves
Add the tomato sauce and cook for 20-30 minutes -Minimum water if necessary
Meanwhile boil and drain the spaghetti
Turn the oven to 200 degrees
When the meatballs are cooked, remove them for a while from the pan
Pour some liquid from the spaghetti in the pan, to "unstick" the sauce, discard bay leaves
Put in a pan the spaghetti, stir gently, and over the meatballs, place them nicely
Apply everywhere grated cheese
Bake for 20 minutes until the cheese melts nicely
Garnish the dish with basil or fresh oregano leaves
Suggest grated Parmesan, for those who want to add