ad sense

Σελίδες

ad sense

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Γαρίδες σαγανάκι... Fried shrimp (saganaki)



Υλικά
Για 4-6 άτομα
1/4 ματσάκι μαϊντανό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο
Λίγο άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
500 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
150 γραμμάρια λευκό τυρί φέτα
3-4 ώριμες ντομάτες

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Βάζουμε το σκόρδο λιωμένο και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη. Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε τετράγωνα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράζει για 45 λεπτά της ώρας.
Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένο, την φέτα θρυμματισμένη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε σε ένα πυρέξ τη σάλτσα μας ανακατεμένη με τις γαρίδες. Ψήνουμε για ένα τέταρτο περίπου μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες μας και σερβίρουμε αμέσως τις γαρίδες στο φούρνο με φέτα.

================================
materials

For 4-6 people

1/4 bunch parsley
1 onion, finely chopped
2-3 cloves garlic
dill
Olive oil
Salt Pepper
500 grams of peeled prawns
150 grams of white cheese slice
3-4 ripe tomatoes

Implementation

In a pan pour olive oil and saute the onion until soft. Put the crushed garlic and cook for a little longer. Add the tomatoes cut into squares, lower the heat and let the sauce simmer for 45 minutes.

Remove the pan from the heat and add the parsley and dill chopped, the crumbled feta, salt and pepper. Preheat oven to 200 degrees and place them in a baking dish the sauce mixed with shrimp. Bake for about a quarter until cooked our prawns and serve immediately prawns baked with feta.