Υλικά
Για 4-6 μερίδες
Για τα σουτζουκάκια
Μισό κιλό αρνίσιο κιμά
Μισό κιλό αρνίσιο κιμά
Ένα κρεμμύδι
Δύο φέτες ψωμί
Τέσσερις σκελίδες σκόρδο
250 γραμμάρια πράσινες ελιές
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Για τις πατάτες
3 -4 πατάτες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ξερός
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κουταλιές του γλυκού ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
3 -4 πατάτες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 λεμόνια (ο χυμός τους)
1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ξερός
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κουταλιές του γλυκού ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλατοπίπερο και το ψωμί, που έχουμε μουσκέψει και στραγγίσει.
Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τις πατάτες.
Σε ταψί, καθαρίζουμε τις πατάτες σε κύβους και προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και νερό ή ζωμό ίσα ίσα να τις σκεπάζει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.
Έπειτα, προσθέτουμε τα σουτζουκάκια πάνω από τις πατάτες.
Ψήνουμε στους 180 °C για περίπου 45 -60 λεπτά .
Όταν τα σουτζουκάκια μας πάρουν χρώμα, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τη ρίγανη.
Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια με τις πατάτες ζεστά.
=====================================
materials
4-6 servings
For the meatballs
Half a kilo of lamb meat
one onion
Two slices of bread
Four cloves of garlic
250 grams of green olives
Salt
Pepper
Cumin
For potatoes
3 -4 potatoes
1 tablespoon mustard
2 lemons (their juice)
1 tablespoon dry mint
½ cup finely chopped parsley
3 tablespoons fresh oregano
2 tablespoons olive oil
salt
pepper
Implementation
Knead the minced meat with the onion, garlic, cumin, salt, pepper and bread, we soak and drain.
Shape oblong meatballs and refrigerate until you prepare the potatoes.
In pan, clean the potatoes into cubes and add the mustard, salt and pepper and water or broth to barely covers them.
Our Preheat oven to 200 degrees.
Then, add the meatballs over the potatoes.
Bake at 180 ° C for about 45 -60 minutes.
When our meatballs browned, sprinkle with lemon juice and add the oregano.
Serve the meatballs with hot potatoes.