Για τους λάτρεις του είδους, προτείνω την αυθεντική συνταγή.
Υλικά
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αγγούρι μεγάλου μεγέθους
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί ή μηλόξιδο
- ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το αγγούρι και το τρίβουμε στον τρίφτη, στο χοντρό
- Βάζουμε το αγγούρι σε ένα μπολ και το αφήνουμε να στραγγίσει
- Προσθέτουμε αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- Στίβουμε πολύ καλά το αγγούρι για να φύγουν όλα τα υγρά -Εδώ είναι το μυστικό
- Βάζουμε το γιαούρτι σε μπολ, προσθέτουμε το αγγούρι και 2 κουταλιές ξύδι
- Τρίβουμε το σκόρδο στον τρίφτη και το προσθέτουμε
- 1 σκελίδα σκόρδο είναι το κλασικό -Αν θέλετε έντονη γεύση, βάλτε 2 ή 3 σκελίδες
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον προσθέτουμε στο γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε
- Δοκιμάστε λίγο -Ισως χρειάζεται κι άλλο ξύδι ή αλάτι
- Ετοιμο! Διακοσμήστε με λίγο ελαιόλαδο, άνιθο κλπ.
For lovers of the genre, I suggest the original recipe.
Materials
300 g yoghurt
1 large cucumber
1 clove of garlic
3 tablespoons of vinegar of white wine or cilantro
¼ bunch of dill, finely chopped
2 tbl. olive oil
1 pinch of salt and pepper
Implementation
Clean the cucumber and rub it on the grater, thick
Put the cucumber in a bowl and let it drain
Add salt and 1 tablespoon of vinegar
We knead the cucumber very well to get all the liquids out - Here's the secret
Put the yogurt in a bowl, add the cucumber and 2 tablespoons of vinegar
We rub the garlic on the grater and add it
1 clove of garlic is the classic -If you want a strong taste, put 2 or 3 cloves
Chop the dill, add it to the yoghurt, salt and pepper
Try a little - maybe another vinegar or salt
Ready! Decorate with a little olive oil, dill,
Read More from the source... Διαβαστε περισσοτερα απο τη πηγη