Υλικά
Για 2-4 άτομα
8 -10 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
100 ml κόκκινο κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τα φυλλαράκια από 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
800 γραμμάρια χοιρινό, κομμένο σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ.
40 ml ελαιόλαδο
8 -10 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
100 ml κόκκινο κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τα φυλλαράκια από 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
800 γραμμάρια χοιρινό, κομμένο σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ.
40 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι κατά προτίμηση αντικολλητικό και σοτάρουμε τις φέτες από το χοιρινό μας, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί στο μισό και να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και προσθέτουμε το δυόσμο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες και μπρόκολο περασμένο από τον ατμό.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί στο μισό και να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και προσθέτουμε το δυόσμο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες και μπρόκολο περασμένο από τον ατμό.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά Zante Cooking
==========================================================
Materials
For 2-4 people
8 -10 sun dried tomatoes, drained and chopped
100 ml of red wine
salt, freshly ground pepper
the leaves of 1 clove of fresh thyme or 1/2 teaspoon. sweet thyme dry, grated
2 tablespoons of fresh mint leaves, finely chopped
800 grams of pork, cut into slices of about 2 cm thick.
40 ml olive oil
Implementation
Heat the oil in a large pan, preferably non-stick, and sauté the slices from our pork until they are brown on both sides.
Salt the pepper, add the sun dried tomatoes, thyme and quench with the wine.
We lower the heat and simmer for 20 minutes until the wine evaporates in half and create a light sauce.
We test if we need extra salt and add the mint.
Remove from heat and serve with fried potatoes and broccoli steamed.