ad sense

Σελίδες

ad sense

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Ριζότο με κολοκύθα και παρμεζάνα...Risotto with pumpkin and parmesan cheese




Το απόλυτα χειμωνιάτικο ριζότο. Μη φοβηθείτε να βάλετε το βούτυρο και την κρέμα που απαιτούνται, δεν σας προτείνω υπερβολές.
Υλικά
  • 1 μεγάλη φέτα κόκκινη κολοκύθα
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 κρεμμύδι
  • 300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
  • 1 λίτρο νερό συνολικά (με ζωμό λαχανικών, αν θέλετε)
  • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος παχιά
  • 70 γραμμάρια παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • Φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
  • Καθαρίστε τη φλούδα της κολοκύθας και κόψτε την σε κύβους
  • Λιώστε 10 γραμμάρια βούτυρο και ροδίστε την κολοκύθα, σε μέτρια φωτιά, να ροδίσει για 5-6 λεπτά ώσπου να μαλακώσει καλά. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, μην την αφήσετε να γίνει κομπόστα, πρέπει να είναι al dente. Βάλτε την στην άκρη
  • Προσθέστε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, κόψτε το κρεμμύδι και ροδίστε το
  • Προσθέστε το ρύζι και ροδίστε για 3-4 λεπτά
  • Σβήστε με το κρασί -Αρχίστε να προσθέτετε το νερό ζεστό, κουτάλα-κουτάλα, σε μέτρια φωτιά
  • Αφήστε το υγρό να απορροφηθεί πριν ρίξετε το επόμενο -Ανακατεύετε σταθερά και ρίχνετε το νερό επί 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσει καλά το ρύζι, ρίξτε όσο νερό παίρνει
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, προσθέστε την κολοκύθα, την κρέμα και την παρμεζάνα, ανακατέψτε για 2 λεπτά να γίνει το ριζότο κρεμώδες
  • Σερβίρετε αμέσως με μαϊντανό από πάνω και φρέσκο πιπέρι.
================== Zante Cooking


The absolutely winter risotto. Do not be afraid to put the butter and cream required, I do not suggest you excesses.

Materials

1 large slice of red pumpkin
20 grams of butter
1 tablespoon olive oil
Salt and pepper
1/2 glass of white wine
1 onion
300 grams of rice for risotto
1 liter of water in total (with vegetable broth if you want)
2 tablespoons of thick cream
70 grams parmesan freshly ground
Fresh parsley

Implementation                      Zante Cooking

Clean the pumpkin peel and cut into cubes
Melt 10 grams of butter and brown the pumpkin, on medium heat, brown for 5-6 minutes until soft. Pour salt and pepper, do not let it become compote, it must be al dente. Put it aside
Add the butter and the olive oil, cut the onion and brown it
Add the rice and brown for 3-4 minutes
Turn off the wine - Start adding the warm water, ladle-ladle, to moderate heat
Allow the liquid to be absorbed before dropping the next -Stear firmly and pour the water for 20 minutes until the rice softens well, pour as much water as it gets
Pour salt and pepper, add the pumpkin, cream and parmesan, stir for 2 minutes to make the risotto creamy
Serve instantly with parsley on top and fresh pepper.

Read More from the source...