Συστατικά:
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι Νο 6
Για τον κιμά
1 κιλό ανάμεικτος κιμάς
1/2 φλ. τρίμματα ψωμιού
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο
1/2 φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
2 μεγάλα κρεμμύδια στο μούλτι
αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
Για την σάλτσα
2 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια
4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες
1/2 φλ. ζωμός ντομάτας
1/2 φλ. ζωμός ντομάτας
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κ. γλ. ζάχαρη
2 κ. γλ. ζάχαρη
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. πάπρικα
1 κ. γλ. πάπρικα
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα πιπέρι
Οδηγίες:
Αναμειγνύουμε τον κιμά, τα τρίμματα ψωμιού, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το αβγό και ελάχιστο νερό.
Ζυμώνουμε καλά για δέκα λεπτά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσουν τα αρώματα.
Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα κεφτέδων και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα κεφτέδων και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί, τον πελτέ και τις ντομάτες να μαγειρευτούν για λίγο.
Προσθέτουμε τους κεφτέδες, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και το ζωμό της ντομάτας, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 30 λεπτά περίπου ελέγχοντας να έχουν πάντα υγρά για να μην κολλήσουν.
Προσθέτουμε τους κεφτέδες, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και το ζωμό της ντομάτας, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοψηθούν για 30 λεπτά περίπου ελέγχοντας να έχουν πάντα υγρά για να μην κολλήσουν.
Βράζουμε τα μακαρόνια με αλάτι σε πολύ νερό τα στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Τα σερβίρουμε σε μία πιατέλα και από πάνω ρίχνουμε τα κεφτεδάκια με την σάλτσα και τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας ή κεφαλογραβιέρα Κρήτης.
Καλή σας όρεξη!!!
========================= Zante Cooking
Components:
1 pack spaghetti spaghetti no 6
For minced meat
1 kg of mixed minced meat
1/2 fl. bread crumbs
4 tablespoons of olive oil
1/2 fl. chopped parsley
1/2 fl. chopped mint
1 Mr. nutmeg
2 large onions in the moulti
salt and pepper according to your preferences Zante Cooking
2 eggs, slightly beaten
For the sauce
2 large chopped onions
4 large tomatoes, cut
1/2 fl. tomato broth
1/2 fl. olive oil
2 tablespoons of tomato paste
1 fl. finely chopped parsley
2 κ. G. sugar
1 Mr. salt
1 Mr. paprika
1 pinch of cinnamon
1 pinch of pepper
Instructions:
Mix the minced meat, bread crumbs, olive oil, parsley, mint, nutmeg, onion, salt, pepper, egg and little water.
Knead well for ten minutes and put the mixture in the refrigerator for half an hour to tie the fragrances.
Throw the mixture in the shape of meatballs and fry until golden.
In a saucepan, let the oil warm up, add the onion to sauté, the peel and the tomatoes to cook for a while.
Add the meatballs, spices, sugar and tomato broth, close the lid and let it simmer for about 30 minutes, making sure it is always wet so it does not get stuck.
Boil the spaghetti with salt in a lot of water and drain them and pour some olive oil to keep them from sticking.
Serve them on a platter and top the meatballs with the sauce and grated pineapple Amphilochia or the head of Cretan.
Bon appetit!!!