ad sense

Σελίδες

ad sense

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Γαλοπούλα γεμιστή με ρύζι, κιμά και κουκουνάρι...Turkey stuffed with rice, minced meat and pine nuts





Υλικά

Για 6-8 άτομα                                 Zante Cooking 

1 γαλοπούλα 4 έως 5 κιλά
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
τα συκωτάκια της γαλοπούλας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
100 γραμμάρια σταφίδα ξανθή

100 γραμμάρια κουκουνάρι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μικρή καυτερή πιπεριά
αλάτι και πιπέρι


 Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε γαλοπούλα με γέμιση θα πρέπει να έχουμε προμηθευτεί από μαγαζιά με είδη ραπτικής ένα ειδικό βελόνι και σπάγκο ψιλό ώστε όταν θα βάλουμε μέσα στη γαλοπούλα τη γέμιση να τη δέσουμε και τη ράψουμε.

Αυτό γίνεται αφενός για να μην ανοίξει κατά τη διάρκεια του ψησίματος και βγει η γέμιση της γαλοπούλας.

Για να φτιάξουμε τη γέμιση της γαλοπούλας κάνουμε τα εξής:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί,ρίχνουμε μέσα τον κιμά,τα συκωτάκια της γαλοπούλας, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα σοτάρουμε.

Όταν σοταριστούν,χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με  κονιάκ.

Περιμένουμε 2 με 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κονιάκ.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμα και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τη σταφίδα μαζί με το κουκουνάρι.
Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράζει για περίπου 15 λεπτά.

Λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο,ρίχνουμε μέσα στη γέμιση τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Στη συνέχεια αφαιρούμε το μείγμα από την κατσαρόλα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Καθαρίζουμε καλά την γαλοπούλα και την πλένουμε.

Τρίβουμε την κοιλιά της γαλοπούλας με λίγο αλεύρι και  ξεπλένουμε.

Αφήνουμε τη γαλοπούλα να στραγγίσει καλά.

Πασπαλίζουμε την κοιλιά της με αλάτι  και τρίβουμε με την κόκκινη πιπεριά μέσα και έξω της γαλοπούλα.
Γεμίζουμε τη γαλοπούλα με τη γέμιση που φτιάξαμε και ράβουμε το άνοιγμα με το σπάγκο.

Με σπάγκο επίσης δένουμε τις φτερούγες με το σώμα και τα μπούτια με την ουρά της γαλοπούλας.

Περιχύνουμε τη γαλοπούλα με ελαιόλαδο και την τοποθετούμε σε ταψί πάνω στη σχάρα.
Σκεπάζουμε τη γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο.

Προσέχουμε ανάμεσα στην εξωτερική επιφάνεια της και στο αλουμινόχαρτο να υπάρχει ένα μικρό κενό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 με 170 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Βάζουμε τη γαλοπούλα να ψηθεί σε μέτρια προς χαμηλή ένταση για 4-5 ώρες.

Μια ώρα πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο,βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.

Για να μην καεί η σάλτσα στο ταψί,εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό.

Σερβίρουμε με τη γαλοπούλα με τη γέμιση.

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές.
 Απαιτούμενος χρόνος: 315 λεπτά

            

Materials
For 6-8 people

1 turkey 4 to 5 pounds
½ kilo of beef mince
the liver of the turkey                                   Zante Cooking
1 onion finely chopped
½ cup of rice tea
100 grams of currant blond
100 grams of pine nuts
1 bunch of parsley finely chopped
1 small hot pepper
salt and pepper



 Implementation

In order to make turkey stuffed with stuffing, we need to have a special needle and twine stringed from sewing shops so that when we put the stuffing in the turkey we will tie and sew it.

This is done on the one hand so that it does not open during baking and the turkey stuffing comes out.

To make the stuffing of the turkey we do the following:

In a saucepan, warm a little olive oil.

Once warm, pour the minced meat, the turkey liver, the onion finely chopped and sauté.

When sautéed, lower the heat and quench with cognac.

We wait 2 to 3 minutes until the cognac evaporates.

Then pour the rice and saute it for a few minutes and salt and pepper.

Add the currant together with the pine nut.

Pour 2 cups of water and let the mixture simmer for about 15 minutes.

A few minutes before boiling, pour the chopped parsley into the filling.

Then remove the mixture from the pot and let it cool down a little.

We clean the turkey well and wash it.

We rub the turkey's belly with a little flour and rinse.

Let the turkey drain well.

Sprinkle her belly with salt and rub with the red pepper inside and outside the turkey.

Fill the turkey with the filling that we made and sew the string with the string.

With string we also tie the wings with the body and the legs with the tail of the turkey.

Pour the turkey with olive oil and place it in a pan on the grill.


Cover the turkey with aluminum foil.

We look at a small gap between its outer surface and the foil.

We preheat the oven to 160 to 170 degrees in the resistances.

Put the turkey on medium to low for 4-5 hours.

One hour before baking is finished, remove the foil and continue cooking for a few more minutes until it is evenly browned.

To prevent the sauce from burning in the pan, if necessary, add some water.

Serve with the turkey stuffed with the stuffing.

Happy birthday and good celebrations.

Required time: 315 minutes

Read More from the source...