ad sense

Σελίδες

ad sense

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Μοσχαράκι με καραμελωμένα καρότα... Beef with caramel carrots




Υλικά

================================ Zante Cooking

Εκτέλεση

Παίρνουμε σπάγκο ψησίματος και δένουμε το μοσχαράκι για να κρατήσει τη φόρμα του. Το αλατοπιπερώνουμε καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα.
 Ρίχνουμε το ξίδι και αφήνουμε 3 λεπτά να εξατμιστεί.Ρίχνουμε τα μυρωδικά. Όλα μαζί τα υλικά, και τα υγρά του τηγανιού, τα μεταφέρουμε σε ταψάκι.
 Ψήνουμε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά.Κάθε 20 λεπτά γυρίζουμε το κρέας στο φούρνο. Αφού ψηθεί, το σκεπάζουμε για να διατηρηθεί ζεστό και να ανακτήσει τα υγρά του.
Για τα καρότα Καθαρίζουμε τα καρότα και κόβουμε τις άκρες τους. Τα πλένουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια 5 εκ. Δίνουμε οβάλ σχήμα στις άκρες τους. Έτσι, στο τέλος θα μοιάζουν σαν πολλά μικρά καρότα.Τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα. Τα καλύπτουμε με νερό. 
Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Κόβουμε μία λαδόκολλα ίση με τη διάμετρο της κατσαρόλας.Ανοίγουμε μια μικρή τρύπα στο κέντρο. Καλύπτουμε με τη λαδόκολλα τα καρότα.
 Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα ή η σάλτσα που θα μείνει να είναι πυκνή σαν γλάσο.Αφού ψηθεί το κρέας, το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε όσο περισσότερο λίπος μπορούμε από το ταψί και σιγοβράζουμε σε κατσαρολάκι τη σάλτσα για λίγα λεπτά, να γλασάρει.Μπορούμε αν θέλουμε να τη δέσουμε και με κρύο βούτυρο.
 Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και όπως είναι ζεστή προσθέτουμε δύο κομμάτια βούτυρο σε μέγεθος καρυδιού και με σύρμα ανακατεύουμε να λιώσει.Αφήνουμε 3 λεπτά να κρυώσει και να πυκνώσει. 
Κόβουμε το μοσχαράκι σε λεπτές φέτες. Γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα καρότα. Περιχύνουμε το κρέας με λίγη σάλτσα ψητού.


Materials
For 2-4 people

1½ kilos of veal
2 tablespoons of olive oil
1/2 fl. tea balsamic vinegar
1 sprig of fresh thyme or rosemary
salt freshly ground pepper

For carrots
1.200 grams big carrots
2 tablespoons of butter
2 tablespoons of sugar

                                             Zante Cooking


Implementation
We take a roasting string and tie the calf to keep it in shape. Salt pepper well.
Heat the olive oil in a deep frying pan and brown the meat until it gets colored. Pour the vinegar and leave for 3 minutes to evaporate.
Pour the herbs. Together, the materials, and the pan of the pan, are transferred to a dish. Bake the meat in a preheated oven at 180 degrees for about 1 hour and 45 minutes.

Every 20 minutes we turn the meat into the oven. Once cooked, cover it to keep it warm and recover its liquids.

For carrots
 Clean the carrots and cut their edges. Wash them and cut them into 5 cm pieces. We have an oval shape at their edges. So in the end they will look like many small carrots.
Put them in a small pot. Cover them with water. Add the butter and the sugar. Cut a sticker equal to the diameter of the pot.

We open a small hole in the center. Cover the carrots with the sticker. Boil in moderate heat until the carrots are softened or the sauce will remain dense as a glaze.
After the meat is cooked, we transfer it to a platter. With a spoon, remove as much fat as possible from the pan and simmer the sauce for a few minutes in a saucepan to soak.

We can also bind it with cold butter. Remove the sauce from the heat and, as it is warm, add two pieces of walnut-sized butter and stir to melt.
Allow 3 minutes to cool down and thicken. Cut the calf into thin slices. Garnish with caramelized carrots. Pour the meat with a little roast sauce.