Αφράτο και λαχταριστό το ρολό κιμά με γραβιέρα φαίρνει στηις μνήμες μας το αγαπημένο φαγητό των παιδικών μας χρόνων.
Συστατικά:
2 κιλά κιμά ανάμεικτος χοιρινό - μοσχάρι από σπάλα
400 γρ. γραβιέρα πικάντικη
200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 κουτ. σούπας γάλα
2 αυγά
2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
4 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2κουτ. γλυκού μπαχάρι
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
2 ντομάτες σφιχτές
2 πιπεριές Φλωρίνης
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 ml κρασί
200 ml ελαιόλαδο
400 γρ. γραβιέρα πικάντικη
200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 κουτ. σούπας γάλα
2 αυγά
2 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
4 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2κουτ. γλυκού μπαχάρι
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
2 ντομάτες σφιχτές
2 πιπεριές Φλωρίνης
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 ml κρασί
200 ml ελαιόλαδο